University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Eurosemestar

 

Sadrži gradivo strukturirano u 4 kolegija s odabranim temama, neophodnim za promišljanje, snalaženje i uspješno
poslovanje u okolnostima ulaska Hrvatske u EU.
  • UVOD U POLITIČKE I EKONOMSKE INTEGRACIJE U EU

Ovaj kolegij nudi najnoviji uvid u glavne političke procese, politike i institucije EU, s naglaskom na trenutnu krizu u Eurozoni i njene političke, ekonomske i institucionalne posljedice po Hrvatsku, Europu, kao i ostatak svijeta. Kolegij, također, omogućava studentima sveobuhvatan uvod u ekonomske implikacije europskih integracija za građane i gospodarstvo, sa posebnim naglaskom na situaciju u Hrvatskoj, prije i poslije pristupanja u EU.

  • OKOLIŠ I ODRŽIVI RAZVOJ U OKVIRIMA PODUZETNIŠTVA

Glavni cilj ovog kolegija je: razumijevanje i usvajanje načela održivog razvoja u poslovanju. Kolegij će pojasniti probleme održivog razvoja i kako on utječe na poduzetništvo – socijalne, ekonomske i ekološke aspekte poslovanja, stvaranje vrijednosti, rasta i , u konačnici, razvoja. Također će predstaviti značaj inter-sektoralnog planiranja u dugoročnim perspektivama, važnost procjene i računovodstva pojedine tvrtke u području zaštite okoliša (kako se mijenjaju troškovi; koji su rizici u kontekstu globalnih klimatskih promjena).

  • OBLIKOVANJE POLITIKA, LOBIRANJE I PROPAGIRANJE U EU

Kolegij pojašnjava procese oblikovanja politika i donošenja odluka u Europi i Hrvatskoj. On omogućava studentima da steknu praktična znanja i vještine u organizaciji i provedbi kampanje lobiranja, kao i metodologiju stvaranja strategije lobiranja te korištenje metoda i tehnika koje mogu biti učinkovite na EU razini. Studenti će steći jasniju sliku o predstojećem članstvu Hrvatske u EU, njegovim potencijalima, ograničenjima, prednostima i izazovima za pojedinca.

  • EU FONDOVI I UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM

Kolegij je namijenjen studentima zainteresiranim za poslovanje u EU i upravljanje EU projektima. On daje odgovore na praktična pitanja i objašnjava teme, poput: Što je europska regionalna politika; Vrste europskih fondova i kako funkcioniraju u praksi; Uvod u projektni menadžment i njegove dokumente; Primjena projektnih alata – logička matrica; Izrada projektnog proračuna, uključujući uspješne i neuspješne primjere proračuna; Izrada prijedloga projekta, uključujući savjete i trikove.

Dodatne informacija o mogućem izboru kolegija pročitajte OVDJE.

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh