University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
VERN' Kultura preporučuje

„Barokni sjaj Venecije: Tiepolo i suvremenici“ – Muzej za umjetnost i obrt, 3.6. – 1.10.

Poštovane studentice i studenti, kolegice i kolege,

u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu postavljena je izložba „Barokni sjaj Venecije: Tiepolo i suvremenici“, čiji se postav može razgledati sve do 1. listopada ove godine.

Izložba je organizirana u suradnji s gradskom umjetničkom galerijom iz Vicenze, Pinacoteca Civica di Vicenza, a MUO njome na svojevrstan način zatvara predstavljanje talijanskog baroknog slikarstva.

Najznačajnije ime ovog postava je Giambattista Tiepolo čija se slikarska ostavština tek nedavno iznova počela sagledavati u svojem značenju i svojoj veličini. Tiepolo – nedvojbeni protagonist „galantnog stoljeća“, po mišljenju mnogih povjesničara umjetnosti, jedan od najvećih slikara Venecije, živio je i stvarao za jedan drugi svijet, ancien régime plemstva, zadovoljan sobom i svojom slavom, uzvišen i veličanstven, ali i miran i znatiželjan prema svijetu.

Također su izložena i djela Giovanni Domenica Tiepola, Gimabattiste Piazzette, Marca i Sebastiana Riccija, Giambattiste Pittonija i mnogih drugih.

Detaljnije informacije o izložbi možete pročitati OVDJE.

Uživajte i srdačno vas pozdravljamo iz VERN' Kulture!

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 13.6.2017.
 
Ključne riječi: VERN-Kultura-preporučuje
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh