University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
FORUM.dok

FORUM.dok vas poziva na pretpremijernu projekciju filma „Last Men in Aleppo“

Sjećate li se dramatičnih snimki bitke za Alep, jedan od najstarijih gradova Levanta i najveći grad u Siriji? I dok su motivi i ciljevi zaraćenih strana u ovakvim sukobima manje-više jasni, pitanje je koja je uloga i kakvi motivi stoje iza tzv. Bijelih kaciga, formacije civilne zaštite nastale u vihoru sirijskog rata? Otkrijte tko su ljudi koji su tijekom krvave opsade Alepa riskirali svoje živote kako bi spašavali žrtve iz gradskih ruševina prkoseći tako ratnom ludilu.

Dokumentarna platforma FORUM.dok u suradnji s distribucijskom kućom Restart vas poziva na

pretpremijernu hrvatsku projekciju dokumentarnog filma
„Last Men in Aleppo“

u četvrtak 25. svibnja, s početkom u 18:00 sati na VERN'u (dvorana 200, II. kat).

U radnju ovog potresnog filma i motive za njegov nastanak uvest će vas redatelj filma, proslavljeni i višestruko nagrađivani sirijski filmaš Feras Fayyad, koji će putem videolinka razgovarati s hrvatskim dokumentaristom i novinarom Robertom Zuberom.

Pozivamo sve zainteresirane studente i predavače da dolazak na FORUM.dok i rezervaciju mjesta obavezno potvrde putem upitnika (u izborniku na lijevoj strani) na svojim Eduneta portalima. 

O filmu „Last Men in Aleppo“
Nakon pet godina rata u Siriji, preostali stanovnici Alepa počinju se pripremati za opsadu. Ipak, trojca muškaraca, Khalid, Subhi i Mahmoud odlučuju se na drugačiji put – osnivaju tzv. Bijele kacige i ostaju u gradu kako bi pomagali svojim sugrađanima te s njima svakodnevno prolazili kroz svakodnevnu borbu na život i smrt.

Riječima redatelja Fayyada: „This film is a story about hope, and it is an attempt to study our human roots, our affiliations and our collective tasks in situations that require us to take control of our lives when faced with a mindless, irrational killer. It is a tool for understanding forgiveness and overcoming vengeance“.

Film je nastao u koprodukciji Larm Filma, Alepskog medijskog centra i Danskog filmskog instituta te u kreativnoj suradnji sirijskog režisera Ferasa Fayyada s danskim kolegom Steenom Johanseenom. Dosad je osvojio nagradu žirija za najbolji dokumentarni film izvan SAD-a (World Documentary Grand Jury Prize) na Sundance Film Festivalu, najprestižnijem svjetskom festivalu nezavisnog filma. 

O redatelju filma
Feras Fayyad je renomirani i nagrađivani sirijski filmski redatelj i scenarist, koji je dosad režirao više dokumentarnih i igranih filmova. Nagrađivan je na međunarodnim festivalima, gdje je primio i više priznanja za svoj aktivistički rad na temu sirijske krize i političkih transformacija u arapskom svijetu.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 25.5.2017.
 
Ključne riječi: Forum-dok, The-last-men-in-Aleppo
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh