University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
FORUM.dok

FORUM.dok vas poziva na projekciju filma „10 milijardi – što je na vašem tanjuru“ – 23.3., 18 sati

Ožujska projekcija FORUM.doka, novoga dokumentarnog programa VERN' Foruma, u okviru kojega se prikazuju dokumentarci vezani uz aktualne društvene teme, rezervirana je za originalni autorski pogled na svjetsku industriju hrane i prehrambene perspektive čovječanstva.

 

U četvrtak 23. ožujka u 18:00 sati
(dvorana 200, II. kat)
FORUM.dok vas poziva na projekciju filma

„10 milijardi – što je na vašem tanjuru“, njemačkog dokumentarista Valentina Thurna.

Osim projekcije filma, FORUM.dok vam donosi i razgovore s autorom filma Valentinom Thurnom te hrvatskom zastupnicom u Europskom parlamentu Biljanom Borzan, koja u svom parlamentarnom radu kao izvjestiteljica za bacanje i sigurnost hrane intenzivno radi na problemima i izazovima koje tematizira film „10 milijardi“.

Razgovore s gostima foruma vodit će ugledni hrvatski dokumentarist i novinar Robert Zuber.

Pozivamo sve zainteresirane studente i predavače da dolazak na FORUM.dok i rezervaciju mjesta obavezno potvrde putem upitnika (u izborniku na lijevoj strani) na svojim Eduneta portalima.

O filmu „10 milijardi – što je na vašem tanjuru“
Ovaj izuzetno zanimljivi dokumentarac, prikazan na prošlogodišnjem Vukovar  film festivalu, bavi se svjetskom industrijom hrane i projekcijama prehrambenih potreba globaliziranog čovječanstva u desetljećima koja slijede. Kako će izgledati prehrambene potrebe čovječanstva u 2050. godini? Kakav će biti globalni odgovor na potrebe za zdravim i dostatnim količinama hrane s obzirom na ograničene resurse?

Usred vruće debate o kvaliteti hrane dolazi ovaj široki i analitički pogled na enormni spektar globalne proizvodnje hrane te njezine distribucije – od umjetnog mesa, insekata, industrijske zemljoradnje do trendi samokultivacije. Redatelj Valentin Thurn traži rješenja diljem svijeta i daje svoje viđenje budućnosti.“

O redatelju filma                    
Valentin Thurn je renomirani njemački dokumentarist, novinar i producent, autor niza zapaženih dokumentaraca od kojih je najpoznatiji i najnagrađivaniji „Taste the Waste“ iz 2010. godine. Thurn je također suosnivač organizacije International Federation of Environmental Journalist i aktivističke web stranice foodsharing.de

U fokusu Thurnova autorskog interesa posljednjih godina je industrija hrane, kao i društvene i ekološke reperkusije današnjeg modela proizvodnje, distribucije i konzumacije prehrambenih proizvoda.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 23.3.2017.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Forum-dok
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh