Na VERN'u dodijeljene Liderove nagrade „Hrvoje Mateljić“ za najbolje gospodarske novinare - Gospodarsko novinarstvo - 27.5.2014.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Gospodarsko novinarstvo

Na VERN'u dodijeljene Liderove nagrade „Hrvoje Mateljić“ za najbolje gospodarske novinare

Specijalizacija novinara preduvjet je za opstanak struke, jer baš kao i stručnjaci u ostalim zanimanjima i novinari se moraju stalno educirati i usavršavati te specijalizirati za određena područja. Zaključak je to s jučerašnje, pete po redu dodjele nagrada  „Hrvoje Mateljić“ za gospodarske novinare poslovnog tjednika Lider, koja je održana na VERN'u.

Nagrada za najbolje gospodarske priloge u 2013. godini dodijeljena je u tri kategorije – tiskani mediji, elektronički mediji i mladi novinari – a osvojili su ih Matilda Bačelić iz Lidera, kojoj je nagradu uručio Siniša Trbojević, direktor Japan Tobacco Internationala za hrvatsko tržište, zatim Vlatko Grgurić s HRT-a, kojem je nagradu uručio Ozren Jureković, glavni direktor VERN'a, te mladi novinar Domagoj Mikić s Nove TV, kojem je nagradu uručio Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

O dobitnicima nagrada odlučivao je stručni žiri koji je analizirao i evaluirao njihov novinarski rad u području gospodarstva u protekloj godini, a članica žirija u kategoriji tiskanih medija bila je i naša Iva Biondić, voditeljica preddiplomskog stručnog studija Novinarstva.

Na samom početku događanja VERN'ov student Novinarstva Karlo Tašler i Nataša Jeličić, zamjenica voditeljice studija, sudionike su upoznali s programom izborazbe novinara na VERN'u, koji se temelji na pet postavki suvremene edukacije novinara: naglasak na praktičnom radu, razvoj multimedijalnih znanja i vještina, vraćanje osnovama, razvoj poduzetničkih kompetencija i svijest za cjeloživotnim obrazovanjem i specijalizacijom. Osim toga, predavač na studiju Stanislav Bender je s grupom studenata, infografikama prikazao kako suhoparne brojke u novinskom izvještavanju pretvoriti u nešto zanimljivo, te kako se studenti prilagođavaju novim zahtjevima tržišta.

U okviru događanja je održan i okrugli stol na temu specijalizacije i edukacije novinara, na kojem su sudjelovali: Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista, Ivan Miloloža, predsjednik Uprave Munje, Jasmina Trstenjak, novinarka Lidera za energetiku, Darko Horvatić s HRT-a i Danko Sučević, partner u tjedniku Lider, dok je panelom moderirao Miodrag Šajatović.

Lider je ovu nagradu utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog mladog kolegu, Hrvoja Mateljića, koji je u 12 godina karijere pratio sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja te makroekonomije. Njome se želi sačuvati uspomena na kolegu Mateljića, ali i odati priznanje ostalim kolegicama i kolegama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Lider
 
Datum objave: 27.5.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: lider, ozren-jurekovic, miodrag-šajatović, studij-Novinarstva, Novinarstvo, Iva-Biondić, nagrada-Hrvoje-Mateljić, gospodarsko-novinarstvo, dodjela-nagrada-Hrvoje-Mateljić, poslovni-tjednik-Lider, Hrvoje-Mateljić, Nataša-Jeličić
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh