Na VERN'u održana „10. Europska konferencija o menadžmentu, liderstvu i upravljanju“ - ECMLG 2014. - 15.11.2014.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
ECMLG 2014.

Na VERN'u održana „10. Europska konferencija o menadžmentu, liderstvu i upravljanju“

Na Veleučilištu VERN' je održana dvodnevna međunarodna konferencija pod nazivom „10th European Conference on Management, Leadership and Governance“, koja je okupila preko stotinu znanstvenika i stručnjaka s područja menadžmenta, marketinga, liderstva i javne uprave iz više od 20 zemalja.

Uz predstavnike renomiranih obrazovnih institucija poput Stanforda, Sveučilišta Južne Australije, novozelandskog Sveučilišta Massey, finskog Sveučilišta Aalto, Sveučilišta u Pekingu, nizozemskog Sveučilišta Utrecht i mnogih drugih, konferenciji su prisustvovali i poslovni stručnjaci s bogatim iskustvom iz gospodarskog i javnog sektora. 

„Razgovori i promišljanja o menadžmentu i liderstvu danas se zbog situacije u svijetu nameću kao imperativ. Potrebni su nam novi koncepti i vještine za rješavanje sadašnjih, ali i budućih izazova koje još možda i ne prepoznajemo, a s kojima se kao civilizacija susrećemo ili ćemo se susretati“, naglasio je na otvaranju konferencije prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan VERN'a. Uvodna izlaganja održali su i predavači na VERN'ovim studijima, Željko Trezner, direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija i Jadranka Ivanković, članica Uprave Podravke.

Sudionici su na sesijama predstavili rezultate svojih znanstveno-istraživačkih radova, čije su teme u značajnoj mjeri oslikavale izazove s kojima se danas suočavaju privatni i javni sektor, ali i cijela  gospodarstva, poput liderstva u poduzetničkim tvrtkama i javnom sektoru, upravljanja znanjem i informacijama, jačanja konkurentnosti, unaprjeđenja zdravstvenih sustava, razvoja obiteljskog poduzetništva, strateškog razmišljanja, dostupnosti znanja, razvoja poduzetništva, itd.

Rezultate svojih istraživanja predstavili su i neki od  renomiranih međunarodnih stručnjaka u svom području, poput Petera Crowa (član Britanske akademije za menadžment, član Australske i Novozelandske akademije za menadžment, te savjetnik i istraživač na polju korporativnog upravljanja, strategije i poslovne učinkovitosti), Nine Evans (pomoćnica voditelja na School of Information Technology and Mathematical Science na Sveučilištu Južne Australije), Marca Haléna (predavač na finskom Sveučilištu Aalto) i Jamesa Lockharta (profesor na School of Management na novozelandskom Sveučilištu Massey). 

„Moderni izazovi zahtijevaju menadžere i lidere koji su potpuno angažirani oko organizacijskih aktivnosti, kako bi mogli donositi brze odluke, koji znaju kontrolirati događanja i prilagođavati se promjenama, te imaju razvijenu empatiju, jer i uprave i menadžeri su ljudski timovi“, istaknuo je Peter Crow. 

„Organizacije novu vrijednost ne moraju stvarati isključivo iz tradicionalnih materijalnih i financijskih sredstava. Podaci, informacije i znanje, i skriveno i eksplicitno, ključni su elementi za opstanak i razvoj organizacije i očuvanje njezine konkurentnosti u kompleksnom digitaliziranom i konkurentnom poslovnom okruženju. Poslovna prednost rezultat je odgovornog i učinkovitog upravljanja informacijskim resursima, koje stvara poslovne prilike, poboljšava učinkovitost i podržava organizaciju u postizanju njezinih ciljeva“, rekla je Nina Evans.

Marco Halén s finskog Sveučilišta Aalto na konferenciji je predstavio zanimljiv koncept poduzetničke arhitekture u organizacijama. „Koncept poduzetničke arhitekture obično nalazimo u IT odjelima, kako bi bili učinkovitiji ili snizili troškove. Naše je istraživanje pokazalo da ovaj koncept donosi mnogo benefita za cijelu organizaciju, kroz povećanje transparentnosti, učinkovitiju implementaciju strategije, implementaciju edukacijskih aktivnosti te implementaciju budućih razvojnih aktivnosti. Ovo je dobar model za budućnost organizacija, ali ga moraju prihvatiti zaposlenici na svim razinama.“ 

Dvodnevnu međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju zajednički su organizirali britanska organizacija Academic Conferences and Publishing International i Veleučilište VERN'. 

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 15.11.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: marketing, Jadranka-Ivanković, Željko-Trezner, Liderstvo, Vlatko-Cvrtila, dekan-Vlatko-Cvrtila, ECMLG, ECMLG-2014, upravljanje, Peter-Crow, Nina-Evans, Marco-Halen
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh