Na VERN'u započela radionica za srednjoškolske nastavnike u okviru EU projekta - EU Projekt - 22.10.2014.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
EU Projekt

Na VERN'u započela radionica za srednjoškolske nastavnike u okviru EU projekta

U okviru projekta osmišljavanja i razvoja preddiplomskog studija poduzetništva, umjetnosti i dizajna, na VERN'u je započela prva trening radionica za nastavnike srednjih umjetničkih škola, kao dio 3. Aktivnosti projekta: „Pilotiranje osposobljavanja nastavnika srednjih škola za primijenjenu umjetnost i dizajn s ciljem uvođenja poduzetničkih predmeta u redovni školski kurikulum“.

Sudionike je na otvaranju radionice pozdravila voditeljica EU projekta na VERN'u te naš dekan prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, a treninzima prisustvuje 30-ak nastavnika srednjih škola iz Zagreba, Zaboka, Čakovca i dvije škole iz Splita.

Okupljene nastavnike s projektom je upoznala Iskra Devčić Torbica, Koordinatorica za osmišljavanje i razvoj kvalifikacija. Ona im je objasnila koji je značaj edukacije koju polaze te zašto je ona sastavni dio projekta, dok im je Hrvatski kvalifikacijski okvir predstavila Maja Jukić, Stručnjakinja za metodologiju i razvoj kvalifikacija angažirana na ovom projektu.

Naše profesorice Gordana Ćorić i Iva Senegović, koje su ujedno i trenerice na ovoj radionici za nastavnike su predvidjele bogat edukativni program: upoznavanje s VERN'ovim inkubatorom, rad na studijama slučaja, predavanja o poduzetništvu, terenska nastava u Tehnološkom parku Varaždin, terenska nastava u IKEA-i i posjet Kristini Duran (VERN' Alumni), voditeljici odjela dizajna interijera, itd.

Projekt Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu financiran je kroz strukturne instrumente, sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 18 mjeseci, nositelj projekta je Veleučilište VERN', a provodi se u suradnji s partnerskim institucijama Vaasa University of Applied Sciences iz Finske i Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb – UBU.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 22.10.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: umjetnost, poduzetnistvo, dizajn, Hrvatski-kvalifikacijski-okvir, EU-fondovi, IPA, primijenjena-umjetnost, Poduzetništvo-u-primijenjenoj-umjetnosti-i-dizajnu, Vaasa-University-of-Applied-Sciences, EU-projekt, Aalto-University, Udruga-bivših-učenika-Škole-primijenjene-umjetnosti-i-dizajna-Zagreb, IPA-projekt, IPA-VERN
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh