Naša kolegica Tena Pick aktivna u međunarodnom akademskom okruženju - Priča sa studija - 17.1.2012.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Priča sa studija

Naša kolegica Tena Pick aktivna u međunarodnom akademskom okruženju

Naša kolegica Tena Pick koja je nakon VERN'a upisala diplomski studij Social Entepreurship na HULT International Business School u Londonu, aktivno sudjeluje u međunarodnom akademskom okruženju i do sada je već objavila dva članka za publikaciju Aware – Social Entrepreneurhip Review, koja se objavljuje u sklopu Hult Global News portala. Riječ je o globalnom online news portalu studenata HULT-a sa svih pet kampusa (London, Dubai, Boston, San Francisco i Shangai).

Tena je do sada pisala o položaju žena u čečenskom sukobu, te o fenomenu "gendercide-a", odnosno masovnom infaticidu ženske djece diljem svijeta. Osim novinarskog posla, trenutno obavlja i funkciju pomoćnika urednika portala.

Da svakodnevni rad i istraživanje u međunarodnom okruženju dodatno pridonosi stjecanju novih znanja, potvrdila nam je sama Tena, koja ističe kako je multikulturalnost jedna od najvećih prednosti tog fakulteta.

"Na mom smjeru studira 40 studenata iz 22 različite zemlje svijeta. To multikulturalno okruženje je istovremeno i prednost, ali i najveći izazov. Jedni od drugih smo puno naučili, jer u interakciju svatko unosi svoju kulturu, običaje, znanja i vještine. Sam studij je veoma inovativan, sa puno praktičnih zadataka. Profesori su lideri u svojim područjima i svakodnevno nas pripremaju za izazove koji su već danas realnost za svakoga tko želi uspjeti na međunarodnom tržištu. Znanja i spoznaje koje sam stekla na VERN'u bile su mi odličan temelj za razumijevanje različitih tematika koje obrađujemo na predavanjima i radionicama."

Socijalno poduzetništvo svakako je dio tih budućih izazova, pa je Tena tako u sklopu Action Learning Projecta dobila priliku implementirati vlastiti projekt. "Putujem na pet tjedana u Indoneziju, gdje ću raditi na projektu pretvaranja kravljeg izmeta u bio gorivo. Istovremeno, bavimo se i organizacijom konferencija na temu socijalnog poduzetništva, za što nam je osigurana i stručna podrška, što značajno olakšava ispunjavanje vrlo visokih zahtjeva na studiju", pojasnila nam je Tena.

U publikaciji Aware – Social Entrepreneurhip Review, u kojoj je angažirana, studenti se bave temama koje su vezane uz trendove u segmentu socijalnog poduzetništva, ali dosta pišu i o kršenju ljudskih prava i konfliktima u svijetu. Teme određuju u suradnji s autorima i urednicima Hult Global Newsa. Budući da je Tena upisala prvu generaciju ovog novog studija, Aware publikaciju su pokrenuli s ciljem da ostave nekakvo naslijeđe za buduće generacije.

Čestitamo Teni i želimo joj puno sreće u nastavku studija!

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 17.1.2012.
 
Ključne riječi: Tena-Pick, Hult-International-Business-School, naša-kolegica-Tena-Pick-na-međunarodnom-studiju, društveno-poduzetništvo, društveno-korisno-poduzetništvo, socijalno-poduzetništvo
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh