Naša profesorica Romana Lekić u okviru EU projekta HERA održala radionice o kulturnom turizmu - Kulturni turizam - 21.11.2014.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Kulturni turizam

Naša profesorica Romana Lekić u okviru EU projekta HERA održala radionice o kulturnom turizmu

Predstojnica VERN'ove Katedre turizma, dr. sc. Romana Lekić ovog je mjeseca održala seriju radionica o razvoju, edukaciji i promociji ruta kulturnog turizma na jadranskom području, u okviru projekta HERA, koji sufinancira Europska unija.

Riječ je o projektu Upravljanja održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom naslijeđu Jadrana, a naša je profesorica bila angažirana kao glavni stručnjak za baštinu i kulturni turizam.

Dvjema radionicama, prvoj koja je održana u Kaštel Lukšiću za područje Splitsko-dalmatinske županije i drugoj, koja je održana u Rijeci za područje Primorsko-goranske županije, prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava, turističkih zajednica, turističkih agencija i zavičajnih udruga.

Profesorica Lekić sudionicima je predstavila  tematske akcijske smjernice projekta HERA, te je moderirala diskusijom na temu razvoja lokalnih ruta kulturnog turizma i proizvoda kulturnog turizma. Cilj ovih radionica bio je razmijeniti znanja i mišljenja o lokalnim potencijalima za razvoj kulturnog turizma, te ih preinačiti u nove, atraktivne i održive turističke rute i proizvode.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 21.11.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: turizam, Romana-Lekić, kulturna-baština, kulturni-turizam, HERA, održivi-turizam
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh