Naši profesori Ozana Ramljak i Vicko Krampus održali predavanja na turskom Sveučilištu Beykent - Erasmus+ program - 28.5.2015.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Erasmus+ program

Naši profesori Ozana Ramljak i Vicko Krampus održali predavanja na turskom Sveučilištu Beykent

Predstojnik VERN'ove Katedre za jezike i kulturu Vicko Krampus i profesorica s iste katedre dr. sc. Ozana Ramljak u svibnju su gostovali na turskom Sveučilištu Beykent u Istanbulu, gdje su održali predavanja i radionice za studente.

Kroz predavanja su obradili teme Identitet u književnosti i Mediteranski identitet, koje propituju uspostavu identiteta kao fenomena koji se u književnosti kroz povijest različito oblikovao i artikulirao. Teme su obrađene na odabranom primjeru iz suvremene hrvatske književnosti, koji može poslužiti kao model za promišljanje i komparativnu analizu svih književnosti koje na sličan način baštine prednosti i nedostatke europskog kulturološkog okvira. Na radionici su, pak, pokušali odrediti doprinos mediteranskih civilizacija svjetskoj kulturnoj baštini.

Naši su profesori u Turskoj boravili u okviru Erasmus+ programa međunarodne mobilnosti nastavnog osoblja, a domaćini na turskom sveučilištu bili su im dr. Barbara Dell`Abate Çelebi i dr. Visam Mansur.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 28.5.2015.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: vicko-krampus, međunarodna-mobilnost, Ozana-Ramljak, međunarodna-mobilnost-predavača, Erasmus-mobilnost-nastavnika
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh