Održan okrugli stol o razvoju studija "Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu" - EU projekt - 30.10.2013.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
EU projekt

Održan okrugli stol o razvoju studija "Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu"

Na VERN'u je održan okrugli stol u sklopu EU projekta Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija "Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu". Riječ je o projektu financiranom kroz program bespovratnih sredstava "Daljnji razvoj Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO)" u okviru komponente IV pretpristupnog fonda IPA, s 94,68 posto sredstava. Nositelj projekta je Veleučilište VERN', trajat će 18 mjeseci, a provodi se u suradnji s partnerskim institucijama, Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb (UBU) te Aalto University iz Finske.

Cilj okruglog stola bio je prikupiti i razmijeniti mišljenja o smjerovima razvoja i karakteru tog novog studijskog programa. Diskusiji su prisustvovali Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća VERN'a koji je otvorio događanje, Aida Liha Matejiček, VERN'ova prodekanica za međunarodnu suradnju i cjeloživotno obrazovanje koja je predstavila projekt, te prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan VERN'a.

"Pokretanje studijskog programa iz područja umjetnosti kao VERN'ove šeste obrazovne vertikale određeno je našim Strategijskim okvirom razvoja VERN' 2020. Budući da poduzetništvo i umjetnost imaju mnogo dodirnih točaka, studij će biti usmjerena na razvoj poduzetničkih vještina kod studenata i poticanje samozapošljavanja", izjavio je Branko Štefanović.

"Glavni ciljevi projekta su razvoj i akreditacija novog standarda zanimanja, standarda kvalifikacije te novog kurikuluma za prijediplomski studij. Istraživanjem tržišta rada utvrdit ćemo ponudu i potražnju za interdisciplinarno obrazovanim stručnjacima u području umjetnosti i dizajna. Dugoročni korisnici projekta će biti studenti, strukovne udruge i organizacije i tržište rada", objasnila je Aida Liha Matejiček.

Diskusiji su prisustvovali predstavnici partnera projekta, predstavnici resornih ministarstava i državnih agencija, predstavnici obrazovnog sektora, kulturnih ustanova i organizacija, stručnih udruga za umjetnost i dizajn, neprofitnog sektora, te predstavnici marketinške industrije i uspješnih proizvodnih tvrtki.

Ideja projekta pobudila je značajan interes svih sudionika koji su istaknuli kako se ovime kreira jedna potpuno nova gospodarska djelatnost. Pozdravili su pokretanje obrazovnog programa koji će profesionalcima u području umjetnosti omogućiti stjecanje znanja koja se inače ne stječu klasičnim umjetničkim i dizajnerskim obrazovanjem, poput marketinških znanja, vještina brendiranja i prodaje, poznavanja zakonodavstva, istraživačkih metoda, itd.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 30.10.2013.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: poduzetnistvo, Branko-Štefanović, dizajn, fondovi-EU, pretpristupni-fondovi-EU, IPA-IV, Hrvatski-kvalifikacijski-okvir, IPA, Vlatko-Cvrtila, Aida-Liha-Matejiček, IPA-natječaj, primijenjena-umjetnost, Poduzetništvo-u-primijenjenoj-umjetnosti-i-dizajnu, HKO, istraživanje-tržišta-rada, Vaasa-University-of-Applied-Sciences
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh