Održan sastanak radne skupine za kurikulum studija Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu - EU projekt - 13.10.2014.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
EU projekt

Održan sastanak radne skupine za kurikulum studija Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu

Jučer je na VERN'u održan sastanak radne skupine za kurikulum novog studijskog programa Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu, koji se osmišljava u okviru EU projekta Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija „Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu“.

Uz članove svih radnih skupina, sastanku je prisustvovao i profesor Mikko Koria s finskog Aalto University, koji je na projektu angažiran kao EU stručnjak  za kurikulum, a ovo mu je drugi studijski posjet VERN'u u okviru ovog projekta.

Sudionici su analizirali dosadašnji rad na dokumentu „Kurikulum“ te strukturu novog studijskog programa, a diskutirali su i o sadržaju studija, kompleksnosti izvođenja nastave, modulima i kako ih integrirati u nastavu, te o konceptu nastavnog plana u kurikulumu.

Cilj sastanka bio je predstaviti profesoru Korii dosadašnji napredak dokumenta te zatražiti njegovo mišljenje, diskutirati o kontekstu studijskog programa, kolegijima, prijenosu skupova ishoda učenja iz Standarda kvalifikacija u Kurikulum, modulima, satnici, ECTS bodovima, predavačima, materijalnim i kadrovskim uvjetima, itd.

Projekt Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu financiran je kroz strukturne instrumente, sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 18 mjeseci, nositelj projekta je Veleučilište VERN', a provodi se u suradnji s partnerskim institucijama Vaasa University of Applied Sciences iz Finske i Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb – UBU.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 13.10.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: umjetnost, poduzetnistvo, dizajn, Hrvatski-kvalifikacijski-okvir, EU-fondovi, IPA, primijenjena-umjetnost, Poduzetništvo-u-primijenjenoj-umjetnosti-i-dizajnu, Vaasa-University-of-Applied-Sciences, EU-projekt, Aalto-University, Udruga-bivših-učenika-Škole-primijenjene-umjetnosti-i-dizajna-Zagreb, IPA-projekt, IPA-VERN
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh