Pred mnoštvom VERN'ovih studenata predstavljeno globalno studentsko natjecanje „HULT Prize 2016.“ - Globalno natjecanje - 4.11.2015.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Globalno natjecanje

Pred mnoštvom VERN'ovih studenata predstavljeno globalno studentsko natjecanje „HULT Prize 2016.“

Pred mnoštvom zainteresiranih studenata na VERN'u je predstavljeno ovogodišnje izdanje globalnog studenskog natjecanja, „HULT Prize 2016.“, koje se na VERN'u izvodi u suradnji s The Hult Prize Fundation (start-up akcelerator).

Natjecanje na kojem svake godine sudjeluju ponajbolji studenti s najprestižnijih svjetskih sveučilišta, poput Harvarda, Oxforda, Stanforda, Yalea i London School of Economics, predstavila je naša studentica Klara Glavač Lisinski, Campus Director za Hult Prize@VERN, koja je i sama, uz naše kolegice Marinu Petrović i Ivu Focht, sudjelovala na prošlogodišnjem natjecanju na kojem su djevojke ostvarile izniman međunarodni uspjeh.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je „CROWDED URBAN SPACES“, a odabrao ju je Bill Clinton, nekadašnji predsjednik SAD-a, zbog čega se natjecanje i održava pod sloganom „Predsjednikov izazov“.

Kako je objasnila Klara na predstavljanju natjecanja, zadatak za studente je osmisliti i predložiti društvenopoduzetničke ideje i projekte koji će doprinijeti ekonomskoj inkluziji (udvostručenju prihoda) stanovnika tih prenapučenih gradova, koji žive u teškim uvjetima.

Najbolje ideje i projekti (i njihovi autori) osvojit će put na regionalno finale po vlastitom izboru (London, San Francisco, Boston, Dubai ili Šangaj), a ulaskom u krug ponajboljih radova otvara im se čitav niz vrijednih mogućnosti za promociju i realizaciju vlastitih ideja i projekata. Autori globalno najboljeg projekta, koji će biti proglašen nakon završetka regionalnih finala, osvojit će glavnu nagradu od 1.000.000 dolara za realizaciju svog projekta.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem natječaju, načinu prijave i kriterijima projekata, možete pročitati na službenoj stranici natjecanja, a za dodatne upite možete kontaktirati i Campus Director-icu Klaru Glavač Lisinski na email adresu kglisinski@gmail.com ili kolegicu Mateu Šumak iz Odjela za komunikacije na email adresu matea.sumak@vern.hr.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić, Romain Jacquet-Lagrèze
 
Datum objave: 4.11.2015.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Iva-Focht, Marina-Petrović, Klara-Glavač-Lisinski, HULT-Prize, globalno-studentsko-natjecanje, HULT, Bill-Clinton
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh