University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Gostujuće predavanje

Prijave – predavanje Michaela Rotha, njemačkog državnog ministra za europske poslove

Kakvi su izazovi pred Europskom unijom i kakva budućnost očekuje zajednicu od 28 zemalja članica? Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je nedavno izjavio kako se „EU suočava s egzistencijalnom krizom“, koja se dodatno proširila Europom nakon Brexita, a manifestira se kroz porast nacionalnih tenzija, islamističkog ekstremizma te opću nesigurnost.

Kakva je zaista „krvna slika EU“ te što naša zajednica može očekivati u godinama koje dolaze i kako će se postaviti pred tim izazovima otkrit će nam

MICHAEL ROTH
njemački državni ministar za europske poslove

na gostujućem predavanju
„The future of Europe – How to address current challenges?“

u ponedjeljak, 16. siječnja s početkom u 11:45 sati
(VERN', dvorana 200, II. kat).

Gospodin Roth će o temama europskih integracija, populacije, potpore javnosti EU, sigurnosti građana, migracijama, solidarnosti, komunikaciji, itd. govoriti kroz prizmu sugestija i rješenja koja Europljani mogu poduzeti kako bi osigurali važnu poziciju u međunarodnom okruženju i prosperitetniju budućnost.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku. 

Molimo sve zainteresirane studente i profesore da dolazak na predavanje i rezervaciju mjesta potvrde kolegi Rinu Mediću na email adresu rino.medic@vern.hr.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: College of Europe
 
Datum objave: 12.1.2017.
 
Ključne riječi: gostujuće-predavanje, The-future-of-Europe
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh