University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Zaštita okoliša

Prof. Pavić-Rogošić gostovala na okruglom stolu Obrazovanje za održivi razvoj

Profesorica na VERN'ovom izbornom kolegiju Zaštita okoliša i održivi razvoj, Lidija Pavić-Rogošić, gostovala je na okruglom stolu "Obrazovanje za održivi razvoj", koji se održao na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu.

Prof. Pavić-Rogošić održala je uvodno izlaganje u kojem je istaknula kako su integracija i implementacija dva ključna izazova za nastavak širenja obrazovnih programa za održivi razvoj. Slaba implementacija nije samo institucionalni problem, već je djelomično i rezultat pomanjkanja političke volje, upozorila je.

Podsjetila je kako je Hrvatska donijela Akcijski plan za obrazovanje za održivi razvoj, kojim je definirala uvođenje edukativnih programa u sustave formalnog, neformalnog i informalnog obrazovanja, te edukaciju nastavnika, profesora i akademskih djelatnika.

Zakonom o zaštiti okoliša iz 2007. određena je i Strategija održivog razvitka Republike Hrvatske, kojom su propisane teme obrazovanja za održivi razvitak, poput ublažavanja siromaštva, osiguravanja mira, odgovornosti na lokalnom i globalnom planu, demokracije, pravde, itd.

Okrugli stol se održao u okviru 3. međunarodnog simpozija o upravljanju okolišem (SEM2011) kojeg su organizirali FKIT, Hrvatske vode, Hrvatsko američko društvo, ODRAZ, te College of Science, Engineering and Technology, Jackson State University (SAD) i Slovensko udruženje za biomasu.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 10.11.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Zaštita-okoliša-i-održivi-razvoj, održivi-razvoj, zaštita-okoliša, ODRAZ, obrazovanje-za-održivi-razvoj
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh