Studenti posjetili tvornicu čokolade Zotter - Terenska nastava - 4.1.2011.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava

Studenti posjetili tvornicu čokolade Zotter

U sklopu predmeta Njemački jezik, studenti VERN'a su sredinom prosinca 2010., uz vodstvo predavačice Nikoline Borčić posjetili tvornicu čokolade Zotter u austrijskom gradu Riegersburgu.

Razgled tvornice, inače jednog od simbola austrijskih poduzetničkih uspjeha, započeo je prikazivanjem filma o poljoprivrednicima te proizvodnji kakaovca u Latinskoj Americi. Studenti su potom obišli proizvodne pogone gdje su vidjeli sve korake u proizvodnji čokolade: od sušenja, skladištenja i prženja sjemenaka kakaovca, do pakiranja te pripreme za isporuku gotove čokolade.

Ono što sam posjet tvornici čini još zanimljivijim, jest mogućnost degustiranja svakog proizvoda u bilo kojoj aromi, tijekom razgledavanja procesa proizvodnje – od guste kakao mase koja nastaje usitnjavanjem i mljevenjem kakao zrna, do gotove čokolade u svim oblicima i aromama.

Posebnosti ovog proizvođača upravo su čokolade visoke kvalitete te mnoštvo različitih (često vrlo neobičnih) aroma, a kvaliteta proizvoda uvjetuje i višu cijenu same čokolade, koja je zbog navedenog i manje prisutna na hrvatskom tržištu.

Studenti su izlet završili razgledom Graza, koji ih se posebno dojmio u tom adventskom razdoblju, a putovanje je organizirano u suradnji s turističkom agencijom Zdenac života.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 4.1.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: terenska-nastava, tvronica-čokolade-zotter
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh