Terenska nastava – Poduzetništvo u sportu i turizmu - 2.6.2009.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava – Poduzetništvo u sportu i turizmu

Ove su godine dvije grupe VERN'ovih studenata s kolegija PODUZETNIŠTVO U SPORTU provele nekoliko zanimljivih dana na terenskoj nastavi u Istri. Prva je grupa boravila u Istri od 15. do 17., a druga od 22. do 24. svibnja. Program boravka i stručnog dijela terenske nastave osmislio je i vodio predavač kolegija mag. oec. Željko Kolić.

Prvog dana boravka studenti su posjetili wellness centar hotela „Monte Mulini“ u kojem im je voditeljica Ines Kovačić Drndić govorila o važnosti uređenja prostora i individualnom pristupu kreiranju ponude centara za odmor i opuštanje kao važnog segmenta turističke i sportske ponude.

Slijedio je obilazak Rovinja uz stručno vodstvo te slobodno poslijepodne u hotelsko-turističkom i sportsko-rekreacijskom centru „Amarin“ gdje su se studenti upoznali s radom centra, iskoristivši priliku da i sami isprobaju njegove usluge.

Tijekom večere u konobi „Gradina“ koja se nalazi poviše Limskog kanala, degustirala su se probrana vina iz podruma gospodina Marijana Armana koji je studentima održao i kratko prigodno predavanje o svojim metodama proizvodnje vina.

Drugog dana studijskog putovanja organiziran je posjet hotelu „Adriatic Kempinski“  koji se nalazi poviše Savudrijske vale i koji će biti otvoren za goste 1. srpnja ove godine. Tamo su se studenti, u organizaciji nedavno promovirane VERN'ove prvostupnice Dalije Bonefačić, imali priliku razgovarati s gospodinom Dušanom Del'Negrom koji je VERN'ovce upoznao sa značajem golfa i njegove povezanosti s turizmom. Slijedio je obilazak vila namijenjenih za prodaju upravo golferima.

U sportsko-rekreacijskom i teniskom centru „Stella Maris“ direktor ATP turnira Umag gospodin Slavko Rasberger održao je studentima predavanje o organizaciji ATP turnira, vođenju sportsko-rekreacijskog i teniskog centra te korisnosti i povezanosti sporta i turizma.

Radno-rekreacijsko poslijepodne drugog dana studenti su proveli na trasi nekadašnje željezničke pruge „Parenzane“ koja je danas pretvorena u biciklističku i trekking stazu na kojoj su upoznali gospodina Martina Čotara, jednog od najpoznatijih hrvatskih biciklista, sada zaposlenog u županijskoj turističkoj zajednici na mjestu voditelja sporta i rekreacije u turizmu.

Prije povratka u Rovinj studenti su posjetili proizvođača vina Morena Coronicu kojih je u svom vinogradarskom kompleksu upoznao sa svojim sustavom uzgoja vinove loze i proizvodnje vrhunskih vina.
Zadnji dan boravka na rasporedu je bio posjet Nacionalnom parku Brijuni uz stručno vodstvo te upoznavanje s poslovanjem golf kluba Brijuni i organizacijom međunarodnih turnira u golfu i polu.

FOTO: studenti

 
Datum objave: 2.6.2009.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, terenska-nastava, poduzetnistvo
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh