Terenska nastava u Oroslavju - 27.1.2009.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava u Oroslavju

Oroslavje, 17. siječnja - Studenti druge godine stručnog studija Ekonomije poduzetništva (studentske grupe 21B, 21D, 21E, 22B i 22C) pod stručnim su vodstvom predavačice Ive Senegović posjetili pivovaru i pivnicu Medvedgrad u Oroslavju. U okviru kolegija Poduzetništvo II. studenti se upoznaju s posebnim oblikom ulaska u poduzetničke vode poznatim pod nazivom franšiza. S obzirom da je pivnica Medvedgrad jedna od uspješnijih i poznatijih hrvatskih franšiza, bilo je izuzetno korisno i zanimljivo upoznati se s funkcioniranjem ovoga uspješnog spoja teorije i prakse.

Gospodin Ivo Nauković, direktor i vlasnik pivovare u Oroslavju i pivnica Medvedgrad (www.pivnica-medvedgrad.hr), prodaje franšizu diljem Hrvatske s ciljem širenja i izgradnje brenda koji već ima 15-godišnju tradiciju.

Uz pivnicu Medvedgrad u Zagrebu i Oroslavju te uskoro u Rijeci, započeto je i otvaranje lanca pivnica Mali Medo koje nude širok izbor oroslavjskog prirodnog piva i pivničkih specijaliteta po pristupačnim cijenama prilagođenim mlađoj populaciji. Kao zanimljivost, vrijedi istaći da je voditelj pivnice Mali Medo u Tkalčićevoj ulici VERN'ov apsolvent Robert Čović, koji je ujedno i inicijator i suorganizator ovoga radnog druženja.
Vođeni susretljivim domaćinom gospodinom Naukovićem koji je nesebično podijelio svoju inspirativnu poduzetničku priču, studenti VERN'a upoznali su osnovne značajke franšize te čitav proces proizvodnje piva – od sirovine do čaše – nakon čega je uslijedila i degustacija oroslavjskih piva uz ukusne pivničke specijalitete.

 
Datum objave: 27.1.2009.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, terenska-nastava, ivo-naukovic
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh