Terenska nastava: VERN'ovi studenti posjetili Ansambl Lado, UNESCO-vog ambasadora kulture - Drugačije obrazovanje - 17.4.2014.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Drugačije obrazovanje

Terenska nastava: VERN'ovi studenti posjetili Ansambl Lado, UNESCO-vog ambasadora kulture

Studenti III. godine VERN'ovog preddiplomskog stručnog studija Turizma su u okviru terenske nastave na predmetu Marketing i menadžment manifestacija, početkom travnja posjetili Ansambl Lado. Posebnosti ovog ansambla poznate su u cijelom svijetu, a okrunjene su plasmanom na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine.

Studenti su obišli prostore za rad i vježbe, prisustvovali probama ansambla za nastup u Zagrebačkoj katedrali i vidjeli kako se spremaju i skladište narodne nošnje, od kojih su neke stare i više od jednog stoljeća. Za kraj su prisustvovali plesnoj radionici koju su vodili solist ansambla Miljenko Piškorić i korepetitor Antun Kottek, te se i sami okušali u plesnim koracima iz tri najvažnije hrvatske regije.

Studenti su također detaljno promotrili i UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine po kojoj Hrvatska s 13 zaštićenih dobara zauzima prvo mjesto u Europi, a treće u svijetu. U pratnji naših studenata bili su predstojnica VERN'ove Katedre turizma dr. sc. Romana Lekić i njezini asistenti Lidija Fištrek, dizajnerica i menadžerica u kulturi te Krešimir Dabo, voditelj odnosa s javnošću i marketinga u Ladu.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 17.4.2014.
 
Ključne riječi: terenska-nastava, turizam, studij-turizma, Marketing-i-menadžment-manifestacija, event-management, Ansambl-Lado
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh