University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Dani udruga

U sklopu manifestacije Dani udruga, stručnjaci na VERN'u diskutirali o socijalnom poduzetništvu

U okviru obilježavanja ovogodišnjih Dana udruga, na VERN'u je drugu godinu zaredom održan okrugli stol na temu Socijalno poduzetništvo i inovacije. Sudionici okruglog stola istaknuli su kako ovaj oblik poduzetništva zaslužuje više promocije u javnosti, jer ovi projekti donose višestruku dodanu vrijednost cijelom društvu.

Na okruglom stolu Filip Miličević iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava objasnio je trenutni status razvoja Nacionalne strategije razvoja socijalnog poduzetništva, dok je Ranko Milić iz Cedre HR održao prezentaciju "Cedra kao model društvenog razvoja", a Miroslav Vrankić iz E-glas-a predstavio je načine financiranja i razvoja projekata od društvenog utjecaja. Domaćim stručnjacima pridružili su se i kolege iz Slovenije, Franci Čeč iz Razvojne agencije Gornje Zasavje i Gregor Sakovič iz Dobre borze, koji su predstavili modele unutarnjeg socijalnog poduzetništva, te inovativne programe i projekte društvenog poduzetništva u Sloveniji.

VERN'ovi studenti s kolegija Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije, sudionicima skupa su predstavili svoje viđenje društvenih inovacija i prijedloge razvoja socijalno-poduzetničkih inicijativa s kojima su se susretali u sklopu kolegija. Studenti su prezentirali moguće pravce razvoja inicijative Zvono, NEOS-a, Glorie Maris, udruge Kamensko i Roda, te prve hrvatske eko-turističke agencije Zlatna Greda.

U sklopu programa održana je i izložba te predstavljanje proizvoda udruge Kamensko, Humana Nova i Zvono, proizvoda Agropošte, programa udruge Gloria Maris, Socijalne zadruga NEOS, te Eko-turističke agencija Zlatna Greda. Izloženi su bili i inovativni projekti Earth Rebirth, kojeg su razvili VERN’ovi student sa svojim timom, te SmartContainer, u čijem su nastajanju sudjelovali i naši profesori i studenti.

Sonja Vuković iz Udruge za kreativni razvoj SLAP zahvalila se VERN’u na partnerstvu u promicanju socijalnog poduzetništva, dok je naša profesorica Gordana Ćorić pozvala socijalne poduzetnike da u svoje projekte uključe studente i predavače, kako bi im pomogli u bržem, kvalitetnijem i održivom razvoju.

Inače, VERN' je prva visokoškolska institucija u Hrvatskoj koja je uvela izborni kolegij Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije, a valja istaknuti i kako se sve veći broj naših studenata odlučuje na pisanje završnih i diplomskih radova iz ovog područja. VERN'ov doprinos širenju ideja i važnosti socijalnog poduzetništva, prepoznala je i stručna javnost koja je našoj prodekanici za studije Višnji Grozdanić dodijelila nagradu za promicanje socijalnog poduzetništva u 2012. godini.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 13.6.2013.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, Višnja-Grozdanić, Gordana-Ćorić, inovacije, socijalno-poduzetništvo, Dani-udruga, društvene-inovacije, Earth-Rebirth, Socijalno-poduzetništvo-i-društvene-inovacije, socijalno-poduzetništvo-i-inovacije, SmartContainer, VERN-socijalno-poduzetništvo
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh