VERN' Forum: Jeste li za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji – DA ili NE? - EU referendum - 18.1.2012.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
EU referendum

VERN' Forum: Jeste li za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji – DA ili NE?

Nakon višegodišnjih pregovora s Europskom unijom i prilagodbe domaćeg zakonodavstva europskim pravnim stečevinama, Hrvatska se nalazi pred samim ulaskom u europsku obitelj, a građani pred povijesnim referendumom na kojem će svojim glasovima odlučiti žele li da Hrvatska postane 28. članica Europske unije!Uoči referenduma za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, VERN' Forum organizira okrugli stol pod nazivom:

"Jeste li za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji – DA ili NE?"

u četvrtak, 19. siječnja 2012., u 17:30 sati,
(Veleučilište VERN', Importanne Galleria, Iblerov trg 10, II. kat).

Na okrugli stol su kao sudionici svoj dolazak potvrdili: savjetnik predsjednika RH za vanjsku politiku, g. Joško Paro, veleposlanik Kraljevine Danske, Nj. E. Bo Eric Weber (predsjedavajuća članica EU), veleposlanik Republike Slovenije, Nj. E. Vojko Volk, veleposlanik Republike Poljske, Nj. E. Wiesław Tarka i veleposlanik Kraljevine Norveške, Nj. E. Henrik Ofstad.

Uvaženi gosti će na temelju konkretnih iskustava svojih država u članstvu EU, sudionicima moći pojasniti primjerice zašto Poljska bilježi snažan i stabilan gospodarski rast od ulaska u EU, a zbog čega su Norvežani već dva puta na referendumu odbili ući u EU.

S ciljem informiranja svih zaniteresiranih pred referendum, na VERN'u su postavljeni EU deskovi, na kojima se mogu preuzeti brošure s detaljnim informacijama o pogodnostima i obvezama koje Hrvatska preuzima članstvom u Europskoj uniji.

Studente i profesore VERN'a molimo da svoj dolazak potvrde putem upitnika (u izborniku na lijevoj strani) na svojim osobnim portalima.

Vidimo se na Forumu!

Odjel za komunikacije

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: www.vlada.hr
 
Datum objave: 18.1.2012.
 
Ključne riječi: VERN-Forum, EU-referendum, okrugli-stol-o-EU-referendumu, referendum-EU, ulazak-Hrvatske-u-EU
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh