University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Visoko obrazovanje i tržište rada

VERN'ov Karlo Kolesar jedini predstavnik europskih studenata na sastanku EURASHE Odbora

Naš kolega Karlo Kolesar, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, sudjelovao je na sastanku EURASHE Odbora za strateško savjetovanje, koji je od 19. do 21. rujna održan u Bruxellesu. 

„Na sastanku smo diskutirali o povezivanju i unaprjeđenju suradnje između sektora visokog obrazovanja i tržišta rada te 'EURASHE strategiji 2018-2020', a bili smo i u službenom posjetu Europskoj komisiji“, objasnio nam je Karlo, inače jedini predstavnik europskih studenata te ujedno i jedini predstavnik Hrvatske u ovom tijelu.

U njemu, naime, sjedi devet članova, a uz predsjednika Odbora, tu su još i troje predstavnika poslodavaca, jedan regionalni predstavnik, jedan stručnjak za akademske i pravne teme, dva predstavnika EURASHE-a te jedan predstavnik europskih studenata, odnosno VERN'ov Karlo Kolesar.

Zadaća Odbora za strateško savjetovanje Europske udruge visokih učilišta (EURASHE) je razmatrati politike i strategije ove krovne udruge, planirati aktivnosti za nadolazeća događanja te predlagati preporuke za sve reformske okvire koje izdaje ili provodi Europska komisija. 

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 6.10.2017.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Karlo-Kolesar, Vijeće-studenata-veleučilišta-i-visokih-škola-RH, EURASHE, European-Association-of-Institutions-in-Higher-Education
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh