VERN'ov profesor Ivan Tanta uvodničar i moderator na 12. konferenciji odnosa s javnošću - Javno komuniciranje - 25.11.2011.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Javno komuniciranje

VERN'ov profesor Ivan Tanta uvodničar i moderator na 12. konferenciji odnosa s javnošću

Najvažniji godišnji skup djelatnika za odnose s javnošću, 12. konferecija HUOJ-a, ponovno je okupio stručnjake i praktičare iz agencija, medija, te korporativnog i NGO sektora, koji su analizirali teme obrazovanja u PR-u, novih trendova, razvoja struke i novih zakonskih regulativa u Hrvatskoj i EU.

Na konferenciji je sudjelovao i voditelj VERN'ovog diplomskog studija Upravljanje poslovnim komunikacijama, prof. Ivan Tanta, koji je bio uvodničar i moderator okruglog stola na temu obrazovanja i stručnog usavršavanja u PR-u. Svrha okruglog stola bila je analizirati kakvo znanje dobivaju hrvatski studenti, koliko su adekvatno educirani praktičari PR-a, te koliko obrazovni obrasci u PR-u prate tržišne trendove.

"Odnosi s javnošću danas su sve složeniji, čemu je kumovao i razvoj tehnologija, interneta, pa i fenomen društvenih mreža. Zbog svega toga, današnji PR stručnjaci moraju biti sposobni uočiti tzv. nano promjene koje mogu utjecati na komunikaciju", istaknu o je prof. Tanta.

Nenad Bogdanović s Visoke škole tržišnih komunikacija Agora, te Zoran Tomić, jedan od vodećih znanstvenika za PR i profesor na nekoliko fakulteta, složili su se, da iako su odnosi s javnošću stručna, a ne znanstvena disciplina, potrebno ju je promatrati sa znanstvene perspektive kako bi se što detaljnije unaprijedili obrazovni programi i standardi.

Sudionici su zaključili da studenti u Hrvatskoj danas dobivaju adekvatno i konkurentno znanje, ali im nedostaje vještina kako bi se što ranije mogli potpuno integrirati na tržište rada i u komunikacijske tokove. Predložili su osnivanje posebnog podtijela unutar krovne hrvatske organizacije za odnose s javnošću, koje bi se posvetilo izradi smjernica za obrazovanje PR stručnjaka, te aktivno sudjelovalo u izradi edukativnih programa na nacionalnoj razini.

Iako je hrvatsko tržište malo, a edukativnih programa za obrazovanje PR-ovaca i komunikacijskih agencija relativno mnogo, sudionici okruglog stola otvorili su i temu moguće hiperprodukcije stručnjaka za odnose s javnošću.

Prof. Tanta je istaknuo da će daljnja konsolidacija tržišta pokazati tko su pravi stručnjaci i koji obrazovni programi udovoljavaju standardima struke. Poručio je da je vrijeme generalnog shvaćanja odnosa s javnošću iza nas, te da će se svaki stručnjak morati odlučiti u kojem će se području specijalizirati. Ulazak Hrvatske u EU neće predstavljati značajniju prijetnju hrvatskom PR sektoru, budući da on jest konkurentan, ali će se morati brže prilagođavati novih zakonskim regulativama i trendovima, složili su se sudionici okruglog stola.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Vanja Koljan
 
Datum objave: 25.11.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, Ivan-Tanta, konferencija-za-odnose-s-javnošću, Ivan-Tanta-moderator-na-konferenciji-za-odnose-s-javnošću, konferencija-huoja
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh