University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava

VERN'ovi studenti PR-a u NSK stekli dodatna znanja o akademskom pisanju

Radi što bolje akademske aklimatizacije, upoznavanja i informiranosti, studenti VERN'ovog preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija su u okviru terenske nastave na kolegiju Akademsko pisanje posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu (NSK).

Studenti su se, uz stručno vodstvo NSK i predavačicu Mariju Slijepčević, upoznali s radom knjižnice i njezinim fundusom te mogućnostima korištenja literature. Poseban naglasak stavljen je na društvene znanosti i znanstvenu granu odnosa s javnošću, kako bi se studente informiralo o literaturi i izvorima u ovom području.

Studentima je, kao i na ranijem predavanju o korištenju online baza podataka, i ovoga puta istaknuta važnost pronalaženja kvalitetnih online podataka, inspiracije za pronalaženje tema za stručne radove te odabira odgovarajuće metodologije istraživanja.

Uvod u posebnosti svoje struke u različitim sektorima studenti su dobili i kroz kratko izlaganje Ante Livajića, zaduženoga za odnose s javnošću Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Posjet Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici dio je nastavnog plana na kolegiju Akademsko pisanje, koji ima za cilj razviti funkcije akademskog pisanja i čitanja kod studenata, osnovnih akademskih vještina potrebnih za uspješno usvajanje i obradu sadržaja na visokoškolskoj razini.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 12.10.2017.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: terenska-nastava, nsk, Odnosi-s-javnošću-i-studij-medija, Nacionalna-i-sveučilišna-knjižnica
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh