Studenti VERN'a sudjelovali na HAMAG-BICRO konferenciji „Pristup financiranju i transfer znanja“ - Praktična znanja - 27.12.2014.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Praktična znanja

Studenti VERN'a sudjelovali na HAMAG-BICRO konferenciji „Pristup financiranju i transfer znanja“

VERN'ovi studenti Katarina Krstanović, Isabella Tomas, Marko Dubroja, Goran Pavić i Jure Perišić sredinom prosinca su sudjelovali na HAMAG-BICRO konferenciji „Pristup financiranju i transfer znanja“.

Konferencija je bila podijeljena na dva dijela – okrugli stol na kojem se govorilo o iskustvima rizičnog kapitala, te na predstavljene uspješnih i inovativnih projekata koji su dobili podršku HAMAG – BICRO-a.

Naši su studenti na okruglom stolu od poznatih poduzetnika i financijaša Jure Mikuža (RSG Kapital), Daniela Ackermanna (Degordian), Marka Linkiea (Repsly) i Bojana Pečnika (Hipersfera), čuli iskustva i koristi od financiranja rizičnim kapitalom.

„Panelisti su s nama podijelili svoja osobna iskustva s fondovima rizičnog kapitala, koja su vrlo pozitivna. Najveći je izazov, kažu, steći povjerenje investitora i rizik svesti na minimum. Važni elementi su konstantno ulaganje u rast i razvoj, održivost te naravno profitabilnost“, prenijela nam je svoje dojmove Isabella Tomas.

U drugom dijelu konferencije naši su studenti prisustvovali predstavljanju uspješnih projekata s područja biotehnologije, zdravstva, prehrane i strojarstva. Studenti Marko Dubroja i Jure Perišić bili su iznenađeni nagibno-sklopivim hibridnim osobnim transporterom – kapsulom nalik bolidu koja služi kao prijevozno sredstvo, ali i projektima iz područja robotike.

Bila je ovo izvrsna prilika za studente da steknu nova praktična znanja iz područja s kojima su se već upoznali na nastavi Dinamičkog poduzetništva, te steknu uvid u kreativne ideje koje bi mogle postati temelj održivih i inovativnih poduzetničkih projekata. 

(surađivala: Isabella Tomas)

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 27.12.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: dinamicko-poduzetnistvo, investicije, investitori, HAMAG-BICRO, financiranje, transfer-znanja, Katarina-Krstanović, Isabella-Tomas, Marko-Dubroja, Goran-Pavić, Jure-Perišić
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh