Makroekonomija (za poduzetnike i menadžere) - Izdavaštvo
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
O VERN'u
Izdavaštvo

Makroekonomija (za poduzetnike i menadžere)

Autori: Darko Delač

Naslov: Makroekonomija (za poduzetnike i menadžere)

Vrsta: Udžbenik

Veleučilište VERN', Biblioteka Business Class, Zagreb, 2014.

U svojoj novoj knjizi profesor Delač se nastavlja na svoj udžbenik „Mikroekonomija za poduzetnike menadžere“ te daje pregled ključnih, ovaj put makroekonomskih tema, proc­esa i modela, obogaćenih mnoštvom recentnih primjera i podataka.

Makroekonomiju možemo definirati kao segment ekonomske znanosti koji se bavi proučavanjem ekonomskih pojava i procesa na razini nacionalne ekonomije. Kao ekonomija u cjelini, makroekonomija nije samo jednostavna suma pojedinačnih potrošača i poduzeća, već bitno kompleksnija ekonomska disciplina. Ona uključuje raznovrsne čimbenike koji se odnose na nacionalno gospodarstvo i njegove veze sa svijetom poput utjecaja globalnih ekonomskih oscilacija ili elemenata ekonomske politike koje prakticira politička nomenklatura koja vodi zemlju. Način na koji je država organizirana, odnosi snaga pojedinih političkih stranaka, ciljevi ekonomske politike koju te stranke propagiraju i još mnogo toga drugoga utječe na ekonomski položaj stanovništva i poduzeća u pojedinoj zemlji. Kvalitetna i efikasna ekonomska politika dovodi do većeg blagostanja stanovništva, loša ekonomska politika pak do oskudice i niskog standarda, navodi autor mr. sc. Darko Delač.

Bilješka o autoru

Darko Delač


Rođen 1962. godine u Velikoj Gorici, pored Zagreba, magistrirao na Međunarodnoj ekonomiji u Zagrebu, 2006. upisao doktorski studij na Fakultetu za organizaciju i informatiku u Varaždinu. Od 2003. godine predaje na VERN'u, i to ekonomske, financijske i predmete međunarodne ekonomije.
Trenutno je predstojnik katedre za Ekonomiju i marketing, a predaje u na nizu drugih visokih škola. Sudjelovao je u radu brojnih konferencija, bio je koautor projekta osnivanja Visoke politehničke škole u Zagrebu, a objavio je i nekoliko stručnih analiza vezanih uz problematiku monetarne politike i konkurentnosti.

Imena sudionika na publikaciji:


Urednik: Tomislav Štuka, recenzenti: dr. sc. Ivica Katavić, dr. sc. Davor Perkov, lektura: Vicko Krampus, vizualno oblikovanje: Jasmina Bogdanović, fotografije: Petar Vučetić, Thinkstock, prijelom i priprema: Shift

 
Ključne riječi: Makroekonomija, udžbenik-Makroekonomija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh