Turizam i promet (II. dopunjeno izdanje)
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
O VERN'u
Turizam i promet (II. dopunjeno izdanje)

Autor: Siniša Horak

Naslov: Turizam i promet

Vrsta: Udžbenik

Cijena: 290,00 kn

Veleučilište VERN', Biblioteka Business Class, Zagreb, 2013.

O turističkoj potražnji i ponudi u turističkim destinacijama posljednjih je desetljeća napisano mnoštvo knjiga, studija, znanstvenih i stručnih članaka, a u ovome je udžbeniku riječ o trećem, jednako važnom, ali sve do nedavno u turističkoj teoriji i praksi zapostavljenom segmentu turističkog putovanja – prijevozu.

Prijevoz čini prometno dostupnima turističku destinaciju i pojedine atrakcije u njoj, a razina kvalitete prometne dostupnosti znatno utječe na atraktivnost turističkog proizvoda. Uz to, prijevoz je nerijetko i sam turistička atrakcija zbog koje se putovanje poduzima, ili pak svojom atraktivnošću unaprijeđuje ponudu turističke destinacije te je time čini turistički atraktivnijom. Stoga, ne samo da prijevozom počinje i završava svako turističko putovanje, nego je on 'utkan' u cjelokupni doživljaj turističkog putovanja.

Budući da je zadatak turističkih menadžera da taj doživljaj bude što je moguće bolji, logično je da i prijevozu, koji je sastavni dio prometa, dakle i prometu, posvete dužnu pažnju, mnogo veću nego do sada.

Bilješka o autoru

Siniša Horak dr. sc.

Rođen u Zagrebu, završio Sveučilišni interfakultetski saobraćajni studij, a magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sedam godina radio u Institutu prometnih znanosti u Zagrebu, a potom dvadeset dvije godine u Institutu za turizam gdje radi i danas. U zvanju je znanstvenog savjetnika, a tijekom istraživačkog rada objavio je više od sedamdeset znanstvenih i stručnih radova u domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim časopisima, knjigama i na skupovima te mnogobrojne studije i projekte. Od 2001. godine nositelj je kolegija 'Turizam i promet' na Studiju turizma Veleučilišta VERN'.

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh