Čestitamo – naš profesor, dr. sc. Zdravko Kedžo izabran za predsjednika Programskog vijeća HRT-a - Imenovanje - 25.10.2016.
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Imenovanje

Čestitamo – naš profesor, dr. sc. Zdravko Kedžo izabran za predsjednika Programskog vijeća HRT-a

VERN'ov profesor, dr. sc. Zdravko Kedžo izabran je za predsjednika Programskog vijeća Hrvatske radio-televizije (HRT), čiji je član od 2014. godine.

Naš je profesor na čelnu poziciju izabran na posljednjoj sjednici Programskog vijeća (PV), na mandat od četiri godine. Osnovna zadaća PV-a je zastupati i štititi interese javnosti provođenjem nadzora programa i unapređenjem radijskog i audiovizulanog programa, te drugih audio i audiovizualnih te multimedijskih usluga. Vijeće ima jedanaest članova, od kojih devet članova bira i razrješava Hrvatski sabor, dok dva člana biraju i razrješuju novinari i drugi zaposlenici HRT-a, koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa.

Dr. sc. Zdravko Kedžo je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je i magistrirao međunarodne odnose. Doktorirao je informacijske znanosti i komunikologiju 2015. godine na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku.

Od 2007. do 2012. godine naš je profesor u Agenciji za elektroničke medije obavljao dužnosti člana i predsjednika Vijeća te ravnatelja Agencije. Akademskim aktivnostima se počeo baviti 2003., nakon bogate karijere u novinarstvu, javnoj upravi i diplomaciji, kada počinje predavati na Hrvatskim studijima, a potom i na Sveučilištu u Dubrovniku te na Veleučilištu VERN'. 

Čestitamo našem profesoru na imenovanju!

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: www.dubrovnikportal.com
 
Datum objave: 25.10.2016.
 
Ključne riječi: Hrvatska-radio-televizija, Zdravko-Kedžo, Programsko-vijeće-HRTa
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh