University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
VERN' Sport

Pobjednički niz naših nogometaša i rukometaša, a košarkašima prva pobjeda na putu do Premier lige

S tri uzastopne pobjede, 100%-tni učinkom i 9 osvojenih bodova, VERN'ova futsal momčad trenutno se nalazi na samom vrhu ljestvice futsal ekipa u ligaškom dijelu natjecanja UniSport futsal lige 2016./2017., tj. Sveučilišnog prvenstva Hrvatske.

Naši su dečki na gostovanju u Splitu, gdje su od 14. do 15. ožujka odigrana tri ligaška kola, slavili protiv ekipa Veleučilišta Baltazar Zaprešić s 3:2, Sveučilišta u Dubrovniku s 4:2 te Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s rezultatom 3:0.

Pridodamo li ovome učinak naših igrača iz prekvalifikacijske faze, dosad su ostvarili niz od ukupno devet uzastopnih pobjeda, što pokazuje njihov odličan kontinuitet i svrstava ih među glavne konkurente za osvajanje naslova prvaka.

Osim državnog, započelo je i Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba na kojem naša momčad također drži odličan omjer – u dva odigrana kola nadmoćno su slavili protiv momčadi Šumarskog fakulteta 5:1, dok su u drugom kolu u neizvjesnoj utakmici i dramatičnoj završnici, protiv momčadi Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, tri sekunde prije kraja uspjeli postići pobjednički pogodak za slavlje od 6:5.

A odlične vijesti dolaze i iz VERN'ovog rukometnog tabora. Akademski rukometni klub VERN' je u 21. i 22. kolu 3. hrvatske rukometne lige (HRL) ostvario dvije uzastopne pobjede, protiv momčadi RK Rekreativca 28:22 te protiv momčadi RK Sloge Križ 38:24.

Na sveučilišnoj razini, pak, rukometaši VERN'a su osigurali prolaz u završnicu Sveučilišnog prvenstva Hrvatske, koja će se u svibnju održati u Biogradu. U poluzavršnici prvenstva, koja je početkom ožujka održana u Zagrebu, naši su dečki za dlaku izgubili prvi susret protiv momčadi Sveučilišta u Zagrebu 19:18, ali su zato briljirali protiv momčadi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i rezultatom 26:14 osigurali prolaz u završnicu natjecanja. Osim toga, odlično su otvorili i Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba na kojem su u 2. kolu, u svom prvom nastupu, nadigrali momčad Hrvatskog vojnog učilišta 32:15.

Dodajmo za kraj i kako je ekipa Akademskog košarkaškog kluba VERN' uspješno debitirala u kvalifikacijskoj ligi za plasman u hrvatsku košarkašku Premier ligu, nadigravši na gostovanju momčad KK Pule 1981 rezultatom 99:79

Čestitamo našim sportskim timovima na odličnim rezultatima!

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: http://www.unisport.hr
 
Datum objave: 15.3.2017.
 
Ključne riječi: vern-sport, VERN-rukomet, VERN-Futsal, Akademski-košarkaški-klub-VERN, Akademski-rukometni-klub-VERN, UniSport-Finals
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh