University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Ulazni tekst-ARHIVA

Ulazni tekst-ARHIVA

Živimo u svijetu u kojem se putuje. Živimo u svijetu u kojem nas se odgaja da recikliramo. Živimo u svijetu u kojem nas se uči da čuvamo ono što smo naslijedili kako bi generacije koje dolaze znale kako izgleda polarni medvjed, kako izgleda Aurora Borealis, kako izgleda Sikstinska kapela i kakve je boje more.

Upravljanje održivim razvojem turizma vrlo je zahtjevna poslovna disciplina. To je više od pukog «zelenog plana» i traži povezivanje društvenih, ekonomskih, kulturnih i ekoloških pitanja, istovremeno se odnoseći na kvalitetu života cjelokupnog stanovništva. Održivi turizam prvenstveno zagovara svaku vrstu turističke djelatnosti koja je usklađena s konstantnim održavanjem zaštićenih resursa prirodne i kulturne i/ili izgrađene baštine.

Specijalistički diplomski stručni studij Menadžment održivog razvoja turizma na Veleučilištu VERN', suvremen je studij koji ima za cilj obrazovati stručnjake koji će znati kako biti uspješan turistički menadžer koji ima visoku posjećenost destinacije koja je prirodni i/ili kulturni fenomen, čije lokalno stanovništvo time profitira, a koji istovremno svojim poslovanjem taj prirodni i/ili kulturni fenomen štiti i ostavlja u originalnom izdanju te, posljedično, postiže uspjeh u svom poslovnom pothvatu. Koncept studija temelji se na dopuni i produbljivanju menadžerskih znanja i vještina potrebnih u turizmu, na stjecanju novih saznanja u području turističkih trendova i inovacija, sustava potpore u izboru putovanja, dizajn menadžmentu, te na mogućnosti specijalizacije za oblike turizma koji se intenzivno razvijaju, a upravljanje kojima ima svoje posebnosti (nautički, ruralni, kongresni, ekoturizam, wellness turizam itd.).

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh