University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Novinarstvo
Novinarstvo

Uvod

Stalna prborba medijskih organizacija za utjecajnošću, profitabilnošću i opstojnošću na tržištu te razvoj tehnologije i promjena navika medijske publike, izmijenili su trendove u novinarstvu. Iako se mediji moraju prilagođavati novim trendovima žele li zadržati i povećati svoju publiku, rad i djelovanje novinara i ostalih medijskih stručnjaka i dalje se temelji na teorijski postavljenim pravilima struke, koja se na ovom studiju dodatno oplemenjuju kroz praktični rad.

Nedostatak komplementarno obrazovanih novinara u hrvatskom medijskom sustavu bio je glavni razlog pokretanja ovog stručnog studija, jer je uočeno kako mladim novinarima na početku karijere nedostaje upravo praktično, ali i osuvremenjeno teorijsko znanje.

Od novinara se danas osim poznavanja temeljnih načela novinarskog rada zahtjeva i multidisciplinarno znanje iz područja politike, gospodarstva, kulture, povijesti, umjetnosti  te aktualnih dnevno političkih događanja. Neophodan je stručni pristup obrazovanju kako bi student mogao u zanatskom smislu zadovoljiti potrebe radnih sredina u koje će doći. Praktična iskustva studentima prenose medijski stručnjaci s bogatim iskustvom, a dodatno ga razvijaju kroz praktični rad u medijskim kućama i agencijama.

Kroz tri godine sustavno se proučava suvremena medijska praksa, povijest i razvoj medija, medijske politike i regulative, političke, ekonomske i društvene uloge medija. Studenti će tijekom studija razviti kulturu i etiku medijskog komuniciranja, detaljno se upoznati s istraživačkim novinarstvom, saznati koji su izvori informiranja, kako se uređuju mediji te kako se medijima upravlja. Studij razvija i neophodno medijsko opismenjivanje na hrvatskom i na engleskom jeziku.  

Program studija je suvremen i dinamičan, a kroz multidisciplinaran pristup studenti se osposobljavaju za kompetentno obavljanje poslova medijskih djelatnika  u svim segmentima medijske industrije, te za nastavak studija na kompatibilnim diplomskim studijima.

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

Novinarstvo
na vrh