Uvod - Tehnički menadžment
 
University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Tehnički menadžment
Tehnički menadžment

Uvod

  • Pridruživanjem Visoke politehničke škole u Zagrebu Veleučilištu VERN', prijediplomski studij Tehnički menadžment izvodi se u okviru VERN'ovih studija. Studij je u postupku reakreditacije.

Poslovni opstanak na vrlo dinamičnom tržištu zahtijeva ne samo prepoznavanje prilika, identificiranje rizika i brzo donošenje odluka, nego i spremnost prihvaćanja odgovornosti.

Iako u "novoj ekonomiji" mnoga poduzeća brzo rastu i nestaju, ne samo zbog niske razine menadžerskih znanja, već i zbog nedostatka tehničkih i socijalnih kompetencija neophodnih za stvaranje zdrave baze,  vlasnici za svoj neuspjeh uglavnom okrivljuju nedostatak odgovarajućeg kadra.

Zanimljivo je da pod adekvatnim kadrom ne navode vrhunske menadžere nego intelektualce koji posjeduju, kako ekonomska, tako i tehnička znanja i vještine, a kojih na našem tržištu nedostaje. Njima je de facto potreban kompetentan stručnjak koji će se podjednako dobro snalaziti i u proizvodnom i u ekonomskom okruženju, tj. koji će biti svojevrsna spojnica ekonomskog i tehnološkog menadžmenta.

Tržište rada u cijelom svijetu pokazuje sve veću potrebu za profilom mladih, moderno obrazovanih i poduzetnički orijentiranih tehnomenadžera, koji su osposobljeni procijeniti ne samo financijski rizik, nego pri pozitivnoj ocjeni i poslovnoj odluci, poduzeti sve potrebne postupke i radnje za uspješnu operacionalizaciju poslovnog i proizvodnog plana:

  1. za rast i profesionalizaciju obiteljskih poduzeća i obrta
  2. za vođenje proizvodnih i servisnih centara u velikim poduzećima
  3. za formiranje i restrukturiranje manjih proizvodnih i servisnih pogona
  4. za vođenje podružnica i servisnih centara multinacionalnih kompanija
  5. za izlazak na strana tržišta i internacionalizaciju domaćih poduzeća
  6. za vođenje servisnih i poslovnih organizacija.
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

Tehnički menadžment
na vrh