University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
VERN' planira postati sveučilište

Svečano otvorene nove prostorije i predstavljen strategijski okvir razvoja do 2020.

ZAGREB, 3. rujna – VERN' je danas prigodno obilježio 20. obljetnicu osnutka i 10. godinu djelovanja u visokom obrazovanju, i to svečanim otvorenjem novih 6.000 četvornih metara prostora. Nove prostorije svečano je otvorio dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, poslavši putem sustava EduNeta, elektroničku poruku dobrodošlice svim studentima.

Ovom prilikom, ministar Fuchs je izjavio kako VERN' zbog svog razvoja i inovativnosti, može biti uzor drugim visokim učilištima. Između ostalog, 'pohvalno je što stavljate naglasak na kvalitetu i inovativnost, čime diktirate tempo i ostalim sudionicima na tržištu', dodao je Fuchs.

Osvrnuo se i na proces recertifikacije visokih učilišta, koji bi trebao uvesti reda na tržište privatnog obrazovanja. 'Vjerujem u pozitivan ishod i nadam se da će recertifikacija unijeti reda na tržište, jer se ne smijemo igrati s mladima i njihovom budućnošću.' 

Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća VERN'a je, govoreći o 20. obljetnici osnutka VERN'a i 10 godina djelovanja u visokom obrazovanju, istaknuo važnost privatne inicijative u obrazovanju koja rasterećuje državni proračun.

'Osim toga, privatna su učilišta reafirmirala stručnu naobrazbu, a svakako pridonose i jačanju zdrave baze sustava svake društvene zajednice. Ono pak, što je jamac kvalitete, jest izravna povezanost s tržištem, zbog čega se VERN' kontinuirano i razvija.'

Štefanović je napomenuo da je VERN' upravo potpisao sporazum kojim se definira okvir za osnivanje i pokretanje međunarodnog sveučilišnog centra na otoku Visu. Za kraj, upozorio je da je obrazovanje 'društveno odgovorna djelatnost, zbog čega se prema njoj moramo odnositi s visokom dozom odgovornosti'.

Ovu svečanost obilježilo je i predstavljanje dokumenta VERN' 2020, kojim se definira strategijski okvir za razvoj u idućih deset godina. Dokument je predstavio Goran Radman, dekan VERN'a, koji je naglasio da VERN' ima mnogo elemenata za daljnji razvoj i šteta ih je ne iskoristiti. To jasno pokazuje i ovaj strateški dokument kojim je definirano prerastanje VERN'a u sveučilište i pokretanje novih studijskih programa te ulazak u visoko obrazovanje iz područja umjetnosti. Govoreći o nadolazećem razdoblju, Radman je najavio gradnju kampusa, dodatno intenziviranje suradnje s gospodarstvom te međunarodno povezivanje kroz EU programe.

Nazočnima se obratila i Lina Tomašić, jedna od stipendistica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te dobitnica Top stipendije, koja se u ime 56 kolega stipendista, zahvalila Ministarstvu na podršci za studiranje na VERN'u.

Nakon nedavnog proširenja, Grupacija VERN' raspolaže s jednim od najsuvremenije opremljenih nastavnih prostora u Hrvatskoj i regiji, koji se protežu na 6.000 četvornih metara. Ovim uređenjem objedinjeni su nastavni i administrativni sadržaji; nastavne dvorane, prostori za boravak profesora i multimedijalni prostori za boravak studenata. S 2.200 aktivnih studenata, 200 profesora, 1.800 alumnija, 100 stalno zaposlenih i 7 studija, VERN' je najveće privatno visoko učilište u Hrvatskoj.

Medijske odjeke na ovo događanje pogledajte OVDJE.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 15.9.2010.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, goran-radman, ZSM, ozren-jurekovic, Branko-Štefanović, zoran-klarić, Lina-Tomašić, Radovan-Fuchs, obljetnica-20-godina-djelovanja
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh