University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
100% Radi
Alumniji i studenti

Cilj ovog projekta je uspostavljanje kvalitetnog sustava podrške za sve naše alumnije i studente, a prvenstveno nezaposlene koji aktivno traže posao. Osobe koje se prijave u sustav prolaze kroz proces podrške koji uključuje slijedeće korake:

1.   Prijava interesa

Svi nezaposleni alumniji koji aktivno traže posao mogu se prijaviti za sudjelovanje u projektu 100% Radi putem niže navedene e-mail adrese ili telefona. Nakon tako iskazanog interesa, kandidati će na potpis dobiti "Izjavu o suglasnosti za sudjelovanjem u 100% Radi", koju zajedno sa svojim životopisom trebaju dostaviti osobno, e-mailom ili poštom na Veleučilište VERN', te tako aktivirati svoje sudjelovanje u projektu.

2.   Izrada profila kandidata

Alumniji koji su dostavili potpisanu Izjavu o suglasnosti i životopis, mogu pristupiti izradi profila kandidata. Prvi korak u izradi profila odnosi se na rješavanje Gallupovog Strengths Finder upitnika, međunarodno priznatog alata za procjenu kompetencija i snaga pojedinca. Rezultat upitnika je detaljan profil sudionika, kao i upute kako aplicirati i razvijati svoje snage da bi ih se dovelo do izvrsnosti. Uz ove rezultate, profil sadrži Vaš životopis, prijepis ocjena s fakulteta i preporuku profesora, koji zajednički čine niz informacija za daljnju komunikaciju s poslodavcima.

3.   Povezivanje s poslodavcem

Kroz projekt 100% Radi, VERN' ostvaruje suradnju s nizom renomiranih poslodavaca koji posluju u Hrvatskoj. U okviru te suradnje, poslodavci dostavljaju informacije o otvorenim radnim mjestima za praksu za posao, dok s druge strane, sukladno traženim kompetencijama i interesu pojedinog alumnija, dobivaju na uvid profile kandidata koji odgovaraju traženim profilima. Kandidat kojeg poslodavac odabere tada započinje praksu za posao.

4.   Dodatna edukacija

Sukladno rezultatima profiliranja, alumniji ostvaruju pravo na besplatno pohađanje jednog ili više određenih kolegija za koje, u suradnji s ekspertom iz sustava podrške za zapošljavanje, zajednički procijene da će im koristiti u razvoju kompetencija i povećanju osobne konkurentnosti na tržištu rada.

5.   Praćenje uspjeha "prakse za posao"

Kompletan proces zahtijeva i jamči poštivanje obostranog interesa za suradnjom, kako poslodavca, tako i alumnija. U tom smislu, poslodavac preuzima odgovornost da alumniju kojega je angažirao dodijeli mentora, koji će mu/joj pomoći da vrijeme provedeno na praksi za posao bude što bolje iskorišteno za obje strane.

Molimo sve nezaposlene alumnije da svoju prijavu interesa, kao i sva pitanja vezana za sudjelovanje u programu "100% Radi", upute na e-mail adresu kristijan.paksec@vern.hr ili putem telefona, voditeljici Odjela za ljudske resurse Ivani Vrhovski na 01.4881.831.

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh