Osnovni podaci
Područje: Turizam
Razina: Stručni neformalni program.
Način izvođenja: U učionici.
Termin održavanja: Program se održava radnim danima u poslijepodnevnim satima (od 17 h), ponekad i subotom ujutro, u prostorijama Veleučilišta VERN’. Program traje 3 mjeseca.
Uvjeti za stjecanje VERN’ovog certifikata: Prisutnost od najmanje 50%. Uspješno predan projekt.
Sadržaj programa
- menadžment i organizacija restorana
- menadžment i organizacija restorana kao dijela hotela
- upravljanje odjelom hrane i pića te banketnog odjela
- izrada godišnjih planova za odjele hrane i pića te odjel banketa
- planiranje i upravljanje ljudskim resursima u restoranu
- upravljanje timovima
- značaj marketinga u restoranskom i banketnom poslovanju
- vrste, oblici i kanali prodaje restoranskih i banketnih usluga
- povećanje prodaje i zadržavanje postojećih klijenata
- upravljanje odnosima s gostima
- analiza poslovnih rezultata
- vrste gostiju
- ciklus kretanja gosta
- principi poslovne komunikacije s gostom
- poštovanje zdravstvenih i sigurnosnih standarda na radnom mjestu
- poznavanje osnova suvremenog kulinarstva, slastičarstva, sommelierstva i barskog poslovanja
- planiranje i razvoj jelovnika u redovnom, a la carte i banketnom poslovanju
- planiranje i razvoj vinske karte i barske karte
- industrija skupova
- total quality management
- dodatna vrijednost u restoranima i na banketima
Za koga je namijenjeno
- studentima koji žele steći dodatna znanja iz područja vođenja restorana i banketa
- zaposlenima u restoranima koji žele steći potrebna znanja kako bi napredovali do menadžerskih pozicija
- zaposlenima u drugim sektorima u turizmu i ugostiteljstvu, koji razmišljaju o promjenama i daljnjem razvoju karijere
- stručnjacima zaposlenima u odjelu hrane i pića
- vlasnicima restorana i ugostiteljskih objekata koji žele unaprijediti svoje poslovanje, kao i onima koji to žele postati