Program cjeloživotnog obrazovanja

Voditelj restorana i banketa

Prepoznajete li restoranske potencijale na mikro razinama ili pak vjerujete kako biste uspješno mogli razvijati posao organizacija prigodnih banketa? Znate li koja su vam znanja i vještine potrebne za uspješno upravljanje u oba ova ugostiteljska segmenta? Jeste li svjesni zahtjeva, propisa i normi koje morate ispuniti želite li imati zadovoljne goste i klijente, a time i uspješno poslovanje?

Stručni program obrazovanja „Voditelj restorana i banketa“ koji se izvodi na Veleučilištu VERN’, razvijen je kako bi pružio relevantne profesionalne kvalifikacije svima onima koji žele razvijati karijeru u području restoranskog i banketnog menadžmenta.

Program traje 160 sati, integrira relevantnu teoriju s praksom, a sve to pod vodstvom iskusnih predavača s bogatim profesionalnim iskustvom u hotelskoj/ugostiteljskoj branši.

Zašto upisati

  • program pruža praktična i teorijska znanja iz područja menadžmenta, marketinga, komunikacija i ugostiteljstva u odjelu hrane i pića, restoranu i odjelu banketa
  • relevantna znanja i vještine u ugostiteljskom sektoru doprinose razvoju karijere i uspješnom, profitabilnom vođenju ugostiteljskog objekta
  • program je razvijen prateći najnovije trendove u ugostiteljstvu i hotelijerstvu
  • uspješni restorani od svojih budućih menadžera zahtijevaju stručno obrazovanje, koje su kandidati stekli na relevantnim obrazovnim institucijama i od priznatih stručnjaka

Sadržaj programa

  • menadžment i organizacija restorana
  • menadžment i organizacija restorana kao dijela hotela
  • upravljanje odjelom hrane i pića te banketnog odjela
  • izrada godišnjih planova za odjele hrane i pića te odjel banketa
  • planiranje i upravljanje ljudskim resursima u restoranu
  • upravljanje timovima
  • značaj marketinga u restoranskom i banketnom poslovanju
  • vrste, oblici i kanali prodaje restoranskih i banketnih usluga
  • povećanje prodaje i zadržavanje postojećih klijenata
  • upravljanje odnosima s gostima
  • analiza poslovnih rezultata
  • vrste gostiju
  • ciklus kretanja gosta
  • principi poslovne komunikacije s gostom
  • poštovanje zdravstvenih i sigurnosnih standarda na radnom mjestu
  • poznavanje osnova suvremenog kulinarstva, slastičarstva, sommelierstva i barskog poslovanja
  • planiranje i razvoj jelovnika u redovnom, a la carte i banketnom poslovanju
  • planiranje i razvoj vinske karte i barske karte
  • industrija skupova
  • total quality management
  • dodatna vrijednost u restoranima i na banketima

Za koga je namijenjeno

  • studentima koji žele steći dodatna znanja iz područja vođenja restorana i banketa
  • studentima VERN’a (sva studijska usmjerenja)
  • alumnijima VERN’a
  • zaposlenima u restoranima koji žele steći potrebna znanja kako bi napredovali do menadžerskih pozicija
  • zaposlenima u drugim sektorima u turizmu i ugostiteljstvu, koji razmišljaju o promjenama i daljnjem razvoju karijere
  • stručnjacima zaposlenima u odjelu hrane i pića
  • vlasnicima restorana i ugostiteljskih objekata koji žele unaprijediti svoje poslovanje, kao i onima koji to žele postati

Istraži modul

Modul – Voditelj restorana i banketa
saznaj više

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na:

Igor Buzov, dipl. inf., predavač
igor.buzov@vern.hr
Trg bana Josipa Jelačića 3, 3. kat

Boška Relić
boska.relic@vern.hr
01/4881-826
Iblerov trg 10, Importanne Gallerija 1. kat

Cjeloživotno obrazovanje