Voditelj restorana i banketa

CILJEVI I ISHODI

Ciljevi programa

Polaznici će steći znanja, vještine i kompetencije za izvrsnost u poslovanju, za timski i samostalni rad, za organizaciju i rukovođenje procesima u odjelu hrane i pića, restoranu i odjelu banketa.

Ishodi učenja

  • definirati poslovne funkcije operativnih odjela u hotelu
  • definirati poslovne funkcije odjela podrške u hotelu
  • izraditi organizacijsku shemu hotela
  • izraditi organizacijsku shemu odjela hrane i pića
  • izraditi godišnji program rada i financijski plan odjela hrane i pića
  • izraditi godišnji program rada i financijski plan banketnog poslovanja
  • odrediti poslove procesne funkcije odjela hrane i pića
  • odrediti ulogu odjela hrane i pića u marketingu i prodaji hotelskih usluga
  • odrediti ulogu voditelja restorana u marketingu i prodaji ugostiteljskih usluga
  • odrediti ulogu voditelja banketa u povećanju prihoda hotela
  • primijeniti marketinška načela
  • odrediti vrste gostiju
  • odrediti ciklus kretanja gosta
  • analizirati i interpretirati poslovni rezultat odjela hrane i pića, restorana i banketnog odjela
  • primjenjivati načela HACCP sustava
  • primijeniti pravila poslovnog ponašanja u komunikaciji s gostima
  • primijeniti vještine poslovnog dopisivanja
  • rješavati krizne, konfliktne i stresne situacije
  • unaprijediti postavke timskog rada
  • odrediti potrebne psihofizičke odlike zaposlenika u restoranu
  • poznavati elemente dekoracije i postave stolova u restoranu i banketnim dvoranama
  • poznavati osnove suvremenog kulinarstva, slastičarstva, sommelierstva i barskog poslovanja
  • primijeniti principe pripreme hrane pred gostom
    primijeniti principe izrade jelovnika u redovnom a la carte i banketnom poslovanju
  • primijeniti principe izrade vinske karte i barske karte
  • izraditi bazu podataka gostiju i sustav upravljanja odnosa s gostima
  • odrediti i izraditi sustav zaštite gostiju u hotelskom restoranu
  • primiti VIP goste
Voditelj restorana i banketa