Program cjeloživotnog obrazovanja

Voditelj restorana i banketa

OSNOVNI PODACI O PROGRAMU
Naziv programa Voditelj restorana i banketa
Područje Turizam
Trajanje programa (sati) 160
Razina Stručni neformalni program.

Cijena programa u HRK

12.500,00 kn (15.625,00 kn cijena s PDV-om)

Mogućnost obročnog plaćanja

U tri jednake mjesečne rate (zadnju ratu potrebno je uplatiti prije završetka programa).

Način izvođenja nastave U učionici.
Uvjeti za upis

Državljanstvo RH ili državljanstvo EU.

Stečena najmanje srednja stručna sprema.

Znanje hrvatskog jezika.
Dokumenti potrebni za upis

Preslika osobne iskaznice.
Dokaz o posjedovanju najmanje srednje stručne spreme.

Početak programa

Ožujak 2019.

Termin održavanja

Program se održava radnim danima u poslijepodnevnim satima (od 17 h), ponekad i subotom ujutro, u prostorijama Veleučilišta VERN’.
Program traje 3 mjeseca.

Uvjeti za stjecanje VERN’ovog certifikata

Prisutnost od najmanje 50%.
Uspješno predan projekt.

RAZRADA PROGRAMA
Ciljevi programa

Polaznici će steći znanja, vještine i kompetencije za izvrsnost u poslovanju, za timski i samostalni rad, za organizaciju i rukovođenje procesima u odjelu hrane i pića, restoranu i odjelu banketa.

Ishodi učenja
  • definirati poslovne funkcije operativnih odjela u hotelu
  • definirati poslovne funkcije odjela podrške u hotelu
  • izraditi organizacijsku shemu hotela
  • izraditi organizacijsku shemu odjela hrane i pića
  • izraditi godišnji program rada i financijski plan odjela hrane i pića
  • izraditi godišnji program rada i financijski plan banketnog poslovanja
  • odrediti poslove procesne funkcije odjela hrane i pića
  • odrediti ulogu odjela hrane i pića u marketingu i prodaji hotelskih usluga
  • odrediti ulogu voditelja restorana u marketingu i prodaji ugostiteljskih usluga
  • odrediti ulogu voditelja banketa u povećanju prihoda hotela
  • primijeniti marketinška načela
  • odrediti vrste gostiju
  • odrediti ciklus kretanja gosta
  • analizirati i interpretirati poslovni rezultat odjela hrane i pića, restorana i banketnog odjela
  • primjenjivati načela HACCP sustava
  • primijeniti pravila poslovnog ponašanja u komunikaciji s gostima
  • primijeniti vještine poslovnog dopisivanja
  • rješavati krizne, konfliktne i stresne situacije
  • unaprijediti postavke timskog rada
  • odrediti potrebne psihofizičke odlike zaposlenika u restoranu
  • poznavati elemente dekoracije i postave stolova u restoranu i banketnim dvoranama
  • poznavati osnove suvremenog kulinarstva, slastičarstva, sommelierstva i barskog poslovanja
  • primijeniti principe pripreme hrane pred gostom
    primijeniti principe izrade jelovnika u redovnom a la carte i banketnom poslovanju
  • primijeniti principe izrade vinske karte i barske karte
  • izraditi bazu podataka gostiju i sustav upravljanja odnosa s gostima
  • odrediti i izraditi sustav zaštite gostiju u hotelskom restoranu
  • primiti VIP goste
PODACI O PREDAVAČIMA
 
  • dr. sc. Amelia Tomašević, profesorica visoke škole u trajnom zvanju
  • Aleksandar Asanović, VŠS ekonomist, viši predavač
  • Valentina Buzov
  • Ivica Šindilj
  • Zlatan Muftić
  • Hrvoje Ratkić, struč.spec.oec.
  • mr. med. sc. Mirjana Dobranović
  • mr. sc. Marija Kalinić, predavač

PRIJAVNICA

PRIJAVNICA NA PROGRAM

Voditelj restorana i banketa