Voditelj restorana i banketa

SADRŽAJ PROGRAMA

Osnovni podaci

Područje: Turizam

Razina: Stručni neformalni program.

Način izvođenja: U učionici.

Termin održavanja: Program se održava radnim danima u poslijepodnevnim satima (od 17 h), ponekad i subotom ujutro, u prostorijama Veleučilišta VERN’. Program traje 3 mjeseca.

Uvjeti za stjecanje VERN’ovog certifikata: Prisutnost od najmanje 50%. Uspješno predan projekt.

Sadržaj programa

  • menadžment i organizacija restorana
  • menadžment i organizacija restorana kao dijela hotela
  • upravljanje odjelom hrane i pića te banketnog odjela
  • izrada godišnjih planova za odjele hrane i pića te odjel banketa
  • planiranje i upravljanje ljudskim resursima u restoranu
  • upravljanje timovima
  • značaj marketinga u restoranskom i banketnom poslovanju
  • vrste, oblici i kanali prodaje restoranskih i banketnih usluga
  • povećanje prodaje i zadržavanje postojećih klijenata
  • upravljanje odnosima s gostima
  • analiza poslovnih rezultata
  • vrste gostiju
  • ciklus kretanja gosta
  • principi poslovne komunikacije s gostom
  • poštovanje zdravstvenih i sigurnosnih standarda na radnom mjestu
  • poznavanje osnova suvremenog kulinarstva, slastičarstva, sommelierstva i barskog poslovanja
  • planiranje i razvoj jelovnika u redovnom, a la carte i banketnom poslovanju
  • planiranje i razvoj vinske karte i barske karte
  • industrija skupova
  • total quality management
  • dodatna vrijednost u restoranima i na banketima

Za koga je namijenjeno

  • studentima koji žele steći dodatna znanja iz područja vođenja restorana i banketa
  • zaposlenima u restoranima koji žele steći potrebna znanja kako bi napredovali do menadžerskih pozicija
  • zaposlenima u drugim sektorima u turizmu i ugostiteljstvu, koji razmišljaju o promjenama i daljnjem razvoju karijere
  • stručnjacima zaposlenima u odjelu hrane i pića
  • vlasnicima restorana i ugostiteljskih objekata koji žele unaprijediti svoje poslovanje, kao i onima koji to žele postati
Voditelj restorana i banketa