University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Dnevnik iz Bruxellesa
MBA studij

Dnevnik iz Bruxellesa 3

Ovaj tjedan započeo je drugi dio predavanja 3. generaciji VERN'ovih MBA studenata u Bruxellesu.

Nakon slobodnog vikenda koji smo iskoristili za obilazak obližnjih gradova započeo nam je kolegij Lobbying Concepts. Osim predivnih belgijskih gradova poput Bruggea, Knokkea, Genta, Antwerpena, Leuvena i Liegea neki od nas posjetili su i Maastricht u susjednoj Nizozemskoj što je bio izvrstan uvod za kolegij lobiranja.

Uz podsjećanje na značaj Mastriškog ugovora o Europskoj Uniji iz 1992. godine, već prvog dana predavanja imali smo prilike od iskusne lobistice prof. Gottlobe Fabisch saznati mnoštvo detalja o političkom lobiranju, ali isto tako i upoznati se sa korporativnim lobiranjem. Diskusija je bila obogaćena zanimljivim primjerima iz prakse.

Tokom popodneva odradili smo i svoj prvi studijski posjet. Posjetili smo poznatu belgijsku pivovaru Timmermans utemeljenu davne 1781. gdje smo se imali prilike upoznati sa procesom proizvodnje piva, ali i komercijalnom stranom plasiranja proizvoda i marketinga.

Tokom tjedna očekuje nas daljnje produbljivanje znanja o europskim institucijama, vodećim europskim državnicima, načinima utjecaja na donošenje strateških odluka i zakona, a u srijedu je naš veliki dan kada idemo u posjet Europskom parlamentu i Misiji Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji.

------------------------------

PREGLED PRETHODNIH UNOSA U DNEVNIK:

 

 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, mba, bruxelles
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh