University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Međunarodna praksa

Naš student Mario Dimač stekao bogato poslovno iskustvo na međunarodnoj praksi u Rusiji

Nakon međunarodne Erasmus prakse u Španjolskoj, na Mallorci, naš student Mario Dimač s II. godine diplomskog studija Menadžment održivog razvoja turizma, odlučio je steći dodatna poslovna znanja, ali na jednom znatno drugačijem tržištu – u Rusiji.

"U turizmu je znanje ruskog jezika vrlo važno za razvoj uspješne karijere. Odlučio sam stoga naučiti ruski, ali i steći dodatna znanja u izravnoj suradnji s Rusima, pa sam se bio prijavio na EIASEC-ovu međunarodnu praksu. Ipak, moja me potražnja odvela daleko od Moskve, u srce ruske vojne industrije, tj. grad Izhevsk. Prvo što me dočekalo bile su temperature od -15 stupnjeva, iako je bio ožujak, a morao sam se priviknuti i na okruženje. No, privikavanje je trajalo vrlo kratko, što mogu zahvaliti i samim Rusima, koji su jako pristupačni i ljubazni", objasnio nam je Mario.

Na praktičnoj nastavi u Rusiji Mario je prvo radio u jednoj banci na poslovima prezentiranja Hrvatske, a trenutno radi u srednjim i osnovnim školama, gdje kao predavač engleskog i njemačkog jezika, u sklopu nastave također prezentira Hrvatsku.

"Mlađa populacija ne zna skoro ništa o 'Horvatiji', no zahvaljujući ovoj praksi i mojim predavanjima, saznali su mnogo o našoj zemlji. Zanimljivo je bilo gledati njihove reakcije kad bi vidjeli Plitvička jezera ili Dubrovnik. U Rusiji sam dosta profitirao - usavršio sam ruski, te upoznao mnogo novih, mladih i perspektivnih ljudi s kojima ću jednog dana možda poslovati", zaključio je Mario.

Dodaje kako je u Rusiji postao "linđo plesač" i "vrhunski sommelier", a cijelo vrijeme uživa u boršču, blinima, "pjerjepjećima" i ostalim specijalitetima. Smatra kako će mu ovo iskustvo znatno pomoći u kasnijoj karijeri, a svim kolega studentima poručuje da je praktična nastava u Rusiji posebno iskustvo.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 28.5.2013.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, praksa, Mario-Dimač, međunarodna-praksa, studentska-praksa, praksa-u-Rusiji, studentska-praksa-u-Rusiji, Rusija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh