University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Međunarodna mobilnost

Naš student Romano Pandur na Erasmus praksi na Malti stažira u ruskoj tvrtki za trgovinu

Naš student 3. godine preddiplomskog stručnog studija Ekonomije poduzetništva Romano Pandur je obveznu studentsku praksu odlučio odraditi u inozemstvu i tako steći vrlo korisno međunarodno radno iskustvo. Pobjedivši na Erasmus natječaju za prakse u inozemstvu, osvojio je stipendiju i izabrao destinaciju - Maltu. Cilj, širenje stručnih znanja i usavršavanja engleskog jezika.

"Međutim, na poslu uglavnom razgovaramo na ruskom, a u stanu u kojem živim s cimerima iz Španjolske i Italije, gotovo službeni jezik postao je španjolski, zbog Španjolaca koji nam dolaze u posjete. No, znate onu, kad ti život ponudi limune, ti napravi limunadu. Tako i ja nastojim naučiti ruski i španjolski jezik", komentira uz smijeh.

A što se tiče posla, Romano studentsku praksu obavlja u ruskoj tvrtki Steel Eagle Commerce, koja je međunarodni trgovac proizvodima od željeza i čelika, poput šerafa, matica, žica, itd.

"Kupujemo proizvode iz Kine i Indije te ih plasiramo na rusko i poljsko tržište. Ja radim na poziciji asistenta prodaje i nabave i zbog količine posla za sada sam puno toga naučio. Čak štoviše, nedavno sam primio izvrsnu vijest. Tvrtka je prepoznala moj potencijal i ponudili su mi zanimljiv poslovni prijedlog", rekao nam je Romano.

Ističe kako je sada itekako svjestan važnosti i kvalitete znanja koje je stekao na VERN'u, posebno iz područja ekonomije i trgovine, zbog čega se svim profesorima zahvaljuje. Priznaje kako je sada pred njim važno razdoblje u kojem mora donijeti veliku i važnu poslovnu, a možda i životnu odluku.

Mi mu želimo puno sreće i uspjeha i nadamo se skorom ponovnom javljanju s Malte.

Romano, sretno!

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 14.2.2014.
 
Ključne riječi: međunarodna-praksa, studentska-praksa, međunarodna-studentska-praksa, praksa-VERN, Romano-Pandur, VERN-praksa, praksa-na-Malti
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh