University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Erasmus+ program

Otvoren Erasmus natječaj za VERN'ove studente za akademsku godinu 2018./2019.

Veleučilište VERN' raspisuje natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima, koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije u okviru ERASMUS+ Programa. Financijske potpore se odnose na poticanje mobilnosti za akademsku godinu 2018./2019. 

Svi zainteresirani studenti detaljnije informacije o natječaju mogu saznati na jednom od sljedećih termina za predstavljanje programa, koji će se održati na VERN'u:

  • u utorak, 19. 12. 2017. u 15:15 sati u dvorani 114
  • u četvrtak, 11. 1. 2018. u 9:00 sati u dvorani 6
  • u utorak, 16. 1. 2018. u 13:30 sati u dvorani 102 (u istom će terminu Erasmus studenti s partnerskih institucija predstaviti svoja visoka učilišta, prezentirati korisne savjete, životne troškove u njihovim gradovima/državama, itd.).

Svrha boravka u inozemstvu je studijski boravak ili stručna praksa, a osnovni ciljevi Erasmus+ studijskog boravka mogu biti: stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture; promicanje suradnje među visokoškolskim ustanovama i organizacijama; izgradnja visokokvalificiranog, stručnog kadra s međunarodnim iskustvom u obrazovanju; jednostavnije priznavanje razdoblja mobilnosti; te prijenos bodova primjenjujući ECTS bodovni sustav.

Osnovna svrha obavljanja stručne prakse u inozemstvu je: prilagodba specifičnim zahtjevima tržišta rada dotičnih zemalja unutar Europske unije; stjecanje specifičnih vještina; te bolje razumijevanje ekonomije i društva dotične države kroz radno iskustvo. 

Natječaj je objavljen na internetskoj stranici VERN'a, a rok za prijave je do 25. siječanja 2018. do 12:00 sati. 

Detaljnije informacije o Erasmus+ mobilnosti studenata možete saznati OVDJE.

Za sve dodatne informacije molimo vas da se javite u VERN'ov Ured za međunarodnu suradnju (I. kat, Importanne Galleria, Iblerov trg 10).

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 15.12.2017.
 
Ključne riječi: Erasmus-međunarodna-mobilnost, Erasmus-natječaj-za-studente
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh