University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Okoliš

Udruga Terra Hub vas poziva na policy dijalog „Mikro ili makro – plastika u moru je problem“

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u Zagrebu će se u utorak 5. lipnja u prostoru centra za tehnologiju „Stablo znanja“ (Studentski centar) održati policy dijalog pod nazivom 

 

„MIKRO ILI MAKRO – PLASTIKA U MORU JE PROBLEM. KAKO ZAJEDNO PROTIV ZAGAĐENJA MORA PLASTIKOM?“.

Događaj organizira udruga Terra Hub, uz podršku veleposlanstva Švedske, a ključna pitanja oko kojih će se voditi dijalog su:

1. Gdje smo sada?

S kojim konkretnim problemima se susrećemo u svom djelokrugu i iz svoje pozicije. Svaka je različita. Koji poslovni model koristimo sada, je li on dobar, koje su mu prepreke da bi funkcionirao bolje?

2. Što je moguće napraviti?

Iz prethodno navedenih prepreka – može li se uz pomoć, tj. u suradnji s drugim sektorom/-ima nešto poboljšati? Što konkretno? Iz prethodno navedenih modela – mogu li se neki replicirati ili omasoviti?

3. Oko čega je moguće postići dogovor i zajedno djelovati u istom smjeru?

Svatko u svojoj domeni, kratkoročno – srednjoročno – dugoročno?

Uvodno izlaganje na panelu održat će ugledna stručnjakinja dr. sc. Anna Kärrman, izvanredna profesorica na švedskom Sveučilištu Örebro (MTM Research Centre, School of Science and Technology).

Više informacija o događaju, koji je dio inicijative #AdriaticPlasticChallenge, možete saznati OVDJE.

U kontekstu ovog događanja, u Francuskom paviljonu SC-a postavljena je i izložba „Out to Sea – Konačna postaja more?“, koju možete razgledati do 10. lipnja, a ulaz je slobodan.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 1.6.2018.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Terra-Hub
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh