University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Digitalna povezanost

VERN' partner na međunarodnom seminaru „Utilizing Big Data and the Social and Policy Sciences“ – Split i Vis

„Utilizing Big Data and the Social and Policy Sciences“ naziv je seminara koji se od 11. do 16. lipnja održava u Splitu i u Visu, a na kojemu su partneri Veleučilište VERN', Mississippi State University i George Mason University iz SAD-a te Sveučilišta Zagreb i Split.

Fenomen digitalne povezanosti sve više transformira način na koji ljudi komuniciraju i rješavaju probleme kolektivnih akcija. Takva paradigmatska promjena širi granice istraživanja u smislu teorija, metoda i analiza, koje su u fokusu ovog seminara o big data u društvenim znanostima. Seminar se sastoji od niza predavanja i studija slučaja o korištenju velikih baza podataka u društvenim znanostima, a u VERN'ovom sveučilišnom centru na Visu – VERN' Island School – održat će se niz radionica o inovativnim metodologijama analiziranja velikih baza podataka.

Seminar je rezultat trajne suradnje navedenih institucija, a za cilj ima stvaranje mreže institucija zainteresiranih za unaprjeđenje teorijskih i empirijskih postavki u području istraživanja baza velikih podataka u društvenim znanostima.

Neke od tema koje će se obrađivati na seminaru: 

  • Oraclum Intelligence Systems Case Study – Usage of Big Data in the Political Elections Prediction (dr. sc. Mirela Holy – VeleučilišteVERN', Zagreb, Croatia)
  • The Argumentative Potential of Political Messages on Twitter on the Example of Various Politicians’ Communication Regarding the German Federal Election of 2017 (dr. sc. Nikolina Borčić –  VeleučilišteVERN', Zagreb, Croatia)
  • #Hightimes: Marijuana-Related Content on Twitter: Policy Promotion, Health Claims, and Youth Targeting
  • #AllLivesMatter – Detecting Emotions and Sentiment in Communication on Social Networks
  • Trans-migrants in Mexico: policy and online communications case study of the 2014 Central American Refugee Crisis in Mexican context
  • Establishing the System for Early Warning and Crisis Management using Big Dana
  • Communicating Diplomatic Messages through Food: An Online Food Strategy
  • Reporting on Syria conflict through tweets
  • Information Campaigns in Modern Transnational Activities

Više informacija o seminaru možete pročitati OVDJE.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 8.6.2018.
 
Ključne riječi: Utilizing-Big-Data-and-the-Social-and-Policy-Sciences
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh