University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Međunarodna mobilnost

VERN'ov student u okviru Erasmusa stjecao poslovna znanja u turskoj Gospodarskoj komori

VERN'ov student preddiplomskog studija novinarstva Karlo Tašler, kao i mnogi drugi VERN'ovci, odlučio je iskoristiti prigodu koju mu za rad i studiranje u inozemstvu pruža Erasmus+ program Europske unije.

Aplicirao je za program studentske prakse u inozemstvu te je svoje dosad stečeno znanje dodatno obogatio stručnim i poslovnim znanjima koja je stekao radeći na EU projektima u turskoj Gospodarskoj komori u Ankari.

„Radio sam u odjelu Europske unije, a glavni mi je zadatak bio uspostavljanje suradnje s tvrtkama u Hrvatskoj, koje bi ponudile praksu ankarskim studentima koji žele obaviti stručnu praksu u Hrvatskoj. Program se zvao 'Yeni iş tecrübeleri için Ankara platformu', što znači Ankarski konzorcij za nova poslovanja“, objasnio nam je Karlo.

Dodao je kako se na početku morao priviknuti na grad koji ima više stanovnika od cijele Hrvatske, ali su mu u tome uvelike pomogle njegove kolege iz Komore.

„Vjerujem da sam u Komori i izvan nje upoznao mnogo ljudi čije bi mi poznanstvo jednog dana moglo biti od velike koristi, naročito prilikom pokretanja vlastitog posla. Ipak sam radio u organizaciji u kojoj je registrirano 60 tisuća poduzetnika.“

Zaključio je kako je uvijek korisno upoznati nove kulture i steći nova znanja u njihovom okruženju, ali na kraju uvijek shvatiš da je kući – ili kako je u Turskoj nazivaju Hrvatistanu – najljepše.

Karlo je o svom iskustvu pisao i za poslovni tjednik Lider, a njegov članak možete pročitati OVDJE.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 16.2.2015.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Novinarstvo, Erasmus-međunarodna-mobilnost, Erasmus-međunarodna-praksa, međunarodna-praksa, međunarodna-studentska-praksa, Karlo-Tašler, Turska-gospodarska-komora, Ankara
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh