University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Međunarodna praksa

VERN'ova studentica Sitana Omer na međunarodnoj praksi stažirala u uredu HKG u Bruxellesu

Naša studentica Sitana Omer nedavno se vratila iz Bruxellesa gdje je na međunarodnoj praksi stažirala u briselskom predstavništvu Hrvatske gospodarske komore. Iako je ispočetka praksu željela realizirati u području novinarstva ili fotografije, odlučila se za mogućnost odlaska na međunarodnu praksu u okviru Erasmus programa.

"Kako sam se tada baš bila prijavila za diplomski studij Upravljanje poslovnim komunikacijama, bilo mi je logično otići na praksu u predstavništvo HKG u Bruxellesu i stažirati na poslovima odnosa s javnošću", objasnila nam je Sitana, koja je inače završila VERN'ov studij Novinarstva.

U glavnom gradu, administrativnom i gospodarskom središtu Europske unije, stekla je multidisciplinarno radno iskustvo koje će joj biti vrlo korisno u nastavku studija, ali i kasnije u karijeri.

"Uobičajeno radno vrijeme mi je bilo od 9 do 17 sati, ali ponekad i duže, ovisno o događanjima tog dana. Kako je Bruxelles glavno administrativno središte EU, poslovnih obaveza nije manjkalo. Budući da je u predstavništvu zaposlen manji broj ljudi, svatko od nas je obavljao više različitih poslova, od priprema za sastanke, odlazaka na konferencije, pisanja izvještaja, praćenja objava za medije i rada EU institucija, itd. U radu mi je pomagala mentorica, direktorica predstavništva Dragica Martinović, ali i svi ostali kolege."

Nastavkom školovanja na diplomskom studiju Upravljanje poslovnim komunikacijama Sitana je napravila mali odmak od novinarstva, ali ističe da će joj briselsko poslovno iskustvo i stečeno znanje, znatno koristiti ako se odluči nastaviti karijeru u gospodarskim vodama ili nekoj od institucija EU.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Sitana Omer
 
Datum objave: 29.3.2013.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, bruxelles, praksa, erasmus, HGK, Erasmus-praksa, Sitana-Omer, međunarodna-praksa, stažiranje, Omer, Sitana, Hrvatska-gospodarska-komora, praksa-u-Bruxellesu
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh