University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Konferencija podunavskih zemalja u Steyru

Steyer, Gornja Austrija, 03. – 07. svibnja – Na Međunarodnom tjednu podunavskih zemalja koji je organizirala Škola za menadžment Veleučilišta Gornje Austrije iz Steyera, ove su godine gostovali i VERN'ovi predavači i studenti.

U fokusu ovogodišnje konferencije bila su pitanja umrežavanja Veleučilišta, razmjene poslovnog znanja te poboljšanja multikulturalnog razumijevanja. Predavanja su držali predavači iz brojnih zemalja EU, regije i SAD-a, dok su u publici bili studenti iz cijelog svijeta koji su uz svakodnevna formalna i neformalna druženja, imali priliku zajedno s predavačima uživati u internacionalnom i interkulturalnom ozračju.

Konferencija je započela zanimljivom case-studijom koju su vodile predavačice iz Srbije, a nastavila se seminarima koje su održavali profesori i poduzetnici iz europskih zemalja.
Među onima vrijedim isticanja svako je i predavanje gospodina Branka Štefanovića, predsjednika Upravnog vijeća VERN'a, koji je oduševio prisutne audiovizualnom pričom o interkuklturalnim razlikama na području bivše Jugoslavije i počecima VERN'a u mladoj hrvatskoj državi.
Predavanja VERN'ovih predavača prof. Darka Delača i prof. Dijane Pletikose na teme nesavršenog tržišta i turizma u Hrvatskoj također su pobudila veliki interes među domaćim i stranim studentima i potvrdila kvalitetu naših predavača.

U sklopu konferencije gostujući studenti organizirali su i tradicionalni Međunarodni sajam na kojem su prezentirali gastronomiju i ostale zanimljivosti svojih zemalja.

Posjet Gornjoj Austriji nije mogao proći bez posjete BMW-ovoj tvornici, razgledanja starog grada Steyera, plovidbe Dunavom i posjeta samostanu Melk.

 
Datum objave: 12.5.2009.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, veleuciliste-gornje-austrije, Branko-Štefanović
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh