Newsletter – studeni 2018.

Ususret reakreditaciji Veleučilišta VERN’

U ovom procesu reakreditacije očekuje se vrlo detaljna provjera svih aktivnosti i dokumenata kojima su uređeni akademsko i poslovno upravljanje.

Poštovane kolegice i kolege,

Agencija za znanost i visoko obrazovanje 2019. godine započinje novi ciklus reakreditacija visokih učilišta prema standardima kojima će se, između ostalog, provjeravati ispunjavanje akademskih ishoda u obrazovnom procesu.

Standardi su sadržajno grupirani u cjeline (pet tema), koje se odnose na različite aspekte djelovanja visokog učilišta. Za razliku od ranijih procesa reakreditacije, u ovome se puno detaljnije provjeravaju različiti sadržaji djelovanja ustanova visokog obrazovanja, te se očekuje vrlo detaljna provjera svih aktivnosti i dokumenata kojima su uređeni akademsko i poslovno upravljanje.

Nakon pripremne radionice u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje na kojoj su sudjelovali predstavnici naše ustanove, održan je interni sastanak s ključnim dionicima procesa reakreditacije na VERN’u. 

Sastanak je bio informativnog karaktera na kojem je pojašnjen cijeli proces, predstavljane glavne teme i standardi te su najavljene glavne aktivnosti do posjeta povjerenstva, kojeg očekujemo između 8. i 12. travnja 2019. godine. Najavljeno je formiranje užih skupina koje će se baviti pisanjem samoanalize za pojedina područja i standarde. Također su predstavljeni primjeri dobre prakse iz pilot faze novog ciklusa reakreditacije.

Odgovorna osoba za upravljanje procesom reakreditacije je dekan prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, Stana Odak Krasić

Odjel za komunikacije
Datum objave: 21.11.2018.