University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Medijske najave i odjeci
Kapital Network, 03.10.2008., 21:00h

Datum: 03.10.2008.

Država: Hrvatska
Izvor: Kapital Network
Emisija: Vijesti
Trajanje: 1:50 min
Termin: 21:00h

Kapital Network, 03.10.2008., 21:00h

 

Novinarka (Silvana Skočajić): Što donosi članstvo u Europskoj uniji pitanje o kojem sve zemlje članice svakodnevno razgovaraju i to nikada ne smije prestati, istaknuo je Francuski veleposlanik u Hrvatskoj François Saint-Paul, na konferenciji pod istim nazivom, te je dodao da je dobro da i Hrvatska o tome raspravlja baš na danas na datum kada se obilježava trogodišnjica službeno započetih pregovora sa EU. Ponovio je da se važnost Europske zajednice posebno primijeti u vrijeme kriza bilo političkih kao one u Gruziji ili financijskih kakve vladaju  danas u svijetu.

François Saint-Paul (veleposlanik Francuske u RH): Rekao bih da u tom projektu trebamo Hrvatsku i to je temeljna posljedica evolucije naših potreba i u tome smo svi složni u Europi. Kada pogledate regiju, tada primijetite da je Hrvatska jedina zemlja s kojom smo u pregovaračkim odnosima i s kojom pregovori dobro napreduju.

Novinarka (Silvana Skočajić): Hrvatska koja još treba otvoriti 12 pregovaračkih poglavlja napravila je dosta u ove tri godine, ali bitniji razgovori sa EU tek slijede.

Vincent Degert (šef Delegacije Europske komisije u RH): Brojke nisu toliko važne, ono što je važno je implementacija različitih zakona, pripreme, dovoljan broj ljudi koji će obaviti posao, infrastruktura, reforma pravosuđa i gospodarstva, to su ključni elementi i zato ne moramo čekati da se otvore ili zatvore poglavlja. Posao može ići dalje. Hrvatska dobra zna što treba napraviti i mi smo tu da joj pomognemo.

Novinarka (Silvana Skočajić): Govoreći o datumu ulaska Hrvatske u Europsku uniju Deger je još jednom ponovio je  da je od samog datuma važniji proces pripreme za pridruženjem.

 
Ključne riječi: VERN, kapital-network
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh